Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 november 2005


Zutphen - Man wordt beroofd

Een 22-jarige Zutphenaar werd woensdag rond 17.30 uur op de Achterom beroofd door twee personen. Het slachtoffer fietste vanaf de Hanzehof richting het station. In het steegje parallel aan het spoor werd hij opeens op zijn hoofd geslagen. Door de klap viel hij van de fiets. Vervolgens moest hij zijn waardevolle spullen afgeven. Zijn portemonnee, een Ipod, mobiele telefoon en zijn witte Gazelle herenfiets werden afgepakt. Hierna is het tweetal weggefietst in de richting van het station. De Zutphenaar moest zich onder doktersbehandeling stellen en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen.
Signalement: twee jongens van ongeveer 17-18 jaar oud. Beiden droegen een bivakmuts over het hoofd. De één was ca. 1.70 m lang en droeg een zwarte trui. De ander was ongeveer 1.80 m lang en droeg een fel blauwe trui met capuchon. Op de trui stond een tekst dat leek op Foeboe.

De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de beroving kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.


Brummen - Openbare dronkenschap
Agenten hebben woensdagmiddag op de Rhiender Es een 38-jarige Brummenaar aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was erg luidruchtig en werd door de agenten in beschonken toestand in de struiken aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kon later op de dag met een boete op zak weer naar huis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --