SP Tilburg


Tilburg, 3 november 2005

Legale hennepkweek in Tilburg

Sinds gisteren is er in de Tweede Kamer een meerderheid voor een experiment met de legale kweek van wiet. De SP fractie vind dat burgemeester Vreeman Tiblurg zonder dralen moet aanmelden als potentiële proefgemeente. Steeds meer criminaliteit in Tilburg is verbonden met hennepkweek. Door legale kweek te introduceren verwacht de SP dit beter onder controle te kunnen houden.

De VVD, in Tilburg nog mordicus tegen het softdrugs-gedoogbeleid, maakte gisteren in de Tweede Kamer een ommezwaai waarmee nu een meerderheid vóór proeven met legale hennepkwekerijen is. Amsterdam en Maastricht zijn al 'in beeld' als proefgemeente. De SP fractie is van mening dat Tilburg daar zeker bij moet zitten en spoort de burgemeester aan daar onmiddellijk werk van te maken.

De SP ondersteund het beleid van burgemeester Vreeman tegen illegale hennepkwekerijen omdat het veelal gelieerd is met georganiseerde criminaliteit en in buurten en wijken overlast en brandgevaar oplevert. Het legaliseren van de kweek onder gemeentelijke controle is al lang een wens van veel fracties in de raad. Op die manier kan de criminaliteit buiten spel worden gezet.

Het restrictieve coffeeshopbeleid zoals Tilburg dat kent is indertijd opgezet door toenmalig burgemeester Brockx en toenmalig SP fractievoorzitter Tiny Kox. Tilburg heeft een goede geschiedenis op dit punt en dat moet zeker worden voortgezet.

www.tilburg.sp.nl


---- --