Gemeente Leiden

Inspraakavond over sloop Marnixstraat / Zwarte Pad druk bezocht

Dinsdagavond 1 november jl. was er een informatie- en inspraakavond over de sloopplannen voor de woningen aan de Marnixstraat / Zwarte Pad / Willem de Zwijgerlaan in Leiden Noord. De bijeenkomst was georganiseerd in de kantine van vv Roodenburg en werd druk bezocht. Ruim zeventig bewoners waren aanwezig om zich te laten informeren over de plannen en de praktische gevolgen die deze voor hen hebben.

De bijeenkomst werd door de gemeente en woningbouwvereniging De Sleutels van Zijl en Vliet samen georganiseerd en valt binnen de inspraakperiode van 17 oktober tot en met 28 november 2005. Wethouder Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) en Marjo Visser (directeur/bestuurder van De Sleutels van Zijl en Vliet) lichtten de plannen voor het gebied toe en richtten de aandacht met name op de praktische betekenis voor de bewoners die uiterlijk in het najaar van 2007 hun huidige woning moeten verlaten. Zo gaven ze gedetailleerde uitleg over het Sociaal Statuut en de regeling voor stadsvernieuwingsurgentie. Vervolgens was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De sloop van de in totaal 76 woningen is nodig om de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan, de overkluizing ter hoogte van de Marnixstraat en de verlegging van de Gooimeerlaan mogelijk te maken. Door deze plannen worden niet alleen de noodzakelijke aanpassingen aan de wegen mogelijk, maar ontstaat ook ruimte voor 150 tot 170 nieuwe woningen en is er plaats voor een school en een moskee.

Nadere informatie bij Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55


---- --