Ingezonden persbericht


Persbericht

|Pagina  |1/1                                     |
Burgemeester opent bijeenkomst over oorsuizen

Alkmaar, 3 november 2005

Maar liefst 13% van de bevolking heeft last van oorsuizen. Een deel van deze mensen ondervindt hiervan zoveel hinder, dat het normale leven verstoord wordt. Daarom organiseren NVVS afdeling Alkmaar en MEE Noordwest-Holland een informatiedag over oorsuizen, met als titel 'Oorsuizen, ermee leren leven'. Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 5 november in De Rietschoot te Koedijk van 10.00 uur tot 16.00 uur. Burgemeester M. van Rossen opent deze dag.

Geluiden horen die er niet zijn: ruisen, geluid als van de zee, fluiten, suizen, muzikale geluiden, hoog of laag, continu of afwisselend, hard of zacht. Het zal je maar overkomen. Peter van der Ende heeft last van oorsuizen (tinnitus). Op zaterdag 5 november vertelt hij hierover.

"Al meer dan twaalf jaar weet ik niet meer wat echte stilte is, maar er was goed mee te leven. Ruim twee jaar geleden werd echter de herrie zo overweldigend hard dat het mijn bestaan totaal heeft veranderd. Een lange weg langs medische en psychische hulpverlening volgde. Wilde ik verder leven dan moest ik eigenlijk beginnen aan een nieuw leven met andere keuzes, een andere ritme en vooral anders denken! Middels de commissie Tinnitus & Hyperacusis, maar ook gewoon als lotgenoot wil ik een bijdrage leveren aan de hulpverlening bij Tinnitus & Hyperacusis in een wereld vol met (te veel) geluid, maar vaak ook met zo weinig kennis en begrip", aldus Peter van den Ende.

Er vinden diverse lezingen plaats. Er is een informatiemarkt en videovertoning. De dag wordt georganiseerd in de Week van het Oor. Het belangrijkste doel van de Week van het Oor is de belangenstelling voor het gehoor te vergroten. Preventie van gehoorverlies en bevordering van de gehoorrevalidatie zijn vaste thema's van de Week van het Oor.

Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Voor meer informatie over deze dag kunt u terecht op de website van MEE Noordwest-Holland: www.meenwh.nl (agenda). Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met MEE Noordwest-Holland, projectleider Sonja Ursem, telefoon 072 5140800, e-mail sursem@meenwh.nl, teksttelefoon 072 5140880.


---