Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 3 november 2005

(
Leiderdorp Politie houdt buurtonderzoek
De politie van Leiderdorp vraagt buurtbewoners van de pas afgebrande school aan de Leeuwerikstraat mee te werken aan een buurtonderzoek. De politie probeert middels een buurtonderzoek de hiaten in het onderzoek te dichten. Mogelijk dat buurtbewoners rond de tijd dat de school afbrandde, dit was op zaterdag 29 oktober, tussen 16.00 en 17.00 uur, personen hebben gezien die zich opvallend gedroegen in de straat of in de omgeving. Misschien dat bewoners informatie hebben gekregen, middels horen of zeggen, die de politie kan helpen in het onderzoek. Getuigen kunnen contact op nemen met de politie Hollands Midden via het politienummer 0900-8844 of via Meld Missdaad Anoniem 0800-7000.

Op zaterdag 29 oktober, omstreeks 16.50 uur, kreeg de politie de melding dat er een brand woedde in de school. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand. Het technische onderzoek wat inmiddels heeft plaatsgevonden wijst in de richting van brandstichting.

Bergambacht Insluiping
In een woning aan de Zuidbroek is op donderdag 3 november, omstreeks 09.15 uur, een man binnen geslopen, terwijl er bewoners thuis waren. Hij werd opgemerkt door de bewoonster die de man in de slaapkamer van het huis aantrof. De man is rustig op het verzoek van de vrouw naar buiten gelopen en is zijn auto in de richting van de molen gereden. De politie is ingeschakeld. Agenten hebben in de omgeving een zoekslag gemaakt naar de auto maar hebben niets meer aangetroffen. Terug gekomen bij de woning bleek dat de man geld buit had gemaakt nadat hij het huis was binnengeslopen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte man. De politie adviseert om deuren waarop men geen zicht heeft af te sluiten, om zo ongewenste bezoekers buiten te houden, ook wanneer men wel in huis aanwezig is.

Gouda Politie haalt man zonder rijbewijs van de weg
De Goudse politie heeft op donderdag 3 november, rond 14.00 uur, op de Blommesteinsingel een 21-jarige Gouwenaar aangehouden. De man stond met zijn personenauto op de Van Reenensingel voor de stoplichten, toen hij door agenten opgemerkt werd. Het was de politie bekend dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie heeft de man aan de kant gezet en vervolgens aangehouden wegens het rijden zonder geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Gouda/Reeuwijk Fietsendieven aangehouden

Dankzij een melding van een oplettende burger dat twee jongens op een scooter bij de Bloemendaalseweg fietsen aan het stelen waren, is er een reeks diefstallen opgelost en konden een aantal gestolen fietsen aan de gedupeerde eigenaren worden terugbezorgd. Op woensdag 26 oktober, rond 21.25 uur, kreeg de politie de melding. Agenten hielden vervolgens aan de Wilde Wingerdlaan twee 16-jarige Goudse jongens aan. Zij reden op een scooter en voldeden aan het signalement. Aan het bureau gaven ze toe zes fietsen gestolen te hebben onder andere aan het Kamgras en de Bloemendaalseweg in Gouda. Bij verder onderzoek bleek er ook nog een derde verdachte te zijn, een 15-jarige jongen uit Reeuwijk. Het werkterrein lag dan ook niet alleen in Gouda, maar ook in Reeuwijk. Ze hadden het voornamelijk gemunt op duurdere merkfietsen die ze met name uit tuinen en onafgesloten schuren stalen. Een aantal fietsen is weer teruggevonden. De verdachten zijn na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Waarschuwing!


Helaas constateert de politie dat er regelmatig fietsendiefstallen plaatsvinden. In Reeuwijk werd er vanaf 1 oktober al 13 keer bij de politie aangifte van gedaan.

Een aantal van de fietsen kon buit gemaakt worden doordat ze simpelweg niet op slot stonden.

De politie heeft een aantal tips om een fietsdiefstal te voorkomen:

. Zet uw fiets thuis altijd in de schuur of garage.
. Zet uw fiets altijd goed op slot. Ook als deze in uw schuur, garage of tuin staat.
. Maak gebruik van een zogenaamd ART-slot, ART is de afkorting van het samenwerkingsverband tussen ANWB, RAI, TBBS (verzekeraars) en de politie.
. Laat uw postcode met huisnummer in uw fiets graveren. Als de fiets ergens wordt gevonden kan de politie er altijd achter komen waar het rijwiel van origine vandaan komt
. Gaat u verhuizen, maak de postcode dan niet onleesbaar, maar laat het opnieuw graveren bij de fietsenmaker.
. Noteer gegevens van uw fiets in op een zogenaamde registratiekaart. Zo heeft u altijd de specifieke details van uw fiets bij de hand en dat geeft de politie meer houvast. De registratiekaart is te verkrijgen bij de fietsenmaker.
. Is uw fiets of bromfiets toch gestolen? Doe aangifte bij de politie. Alleen dan kan de politie iets ondernemen en uw fiets of bromfiets terugbezorgen. Bovendien keren verzekeraars alleen geld uit als er aangifte is gedaan bij de politie.
. Uiteraard stelt de politie alles in het werk om de daders aan te kunnen houden. Bent u getuige van een fietsdiefstal? Bel dan direct met 1-1-2. Probeer uiterlijke kenmerken van de dader(s) te onthouden. Ziet u dat een fiets in een auto of busje wordt geladen, noteer dan het kenteken. Wacht op de politie en vertel zo nauwkeurig mogelijk wat u heeft gezien.

Meer informatie over het voorkomen van een fiets- of bromfietsdiefstal is te verkrijgen bij uw fietsenmaker, op www.politie.nl, www.veiligheidswijzer.nl en www.stichtingart.nl

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --