Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aan de redactie

Datum: 3 november 2005

Holland Rijnland reageert op motie van Provinciale Staten voor versnelde verbreding N206.

De regio Holland Rijnland werkt namens en voor de zestien gemeenten in het gebied. Doelstelling van Holland Rijnland is de kwaliteit van wonen, werken, ondernemen en recreëren van burgers, bedrijven en instellingen in het gebied te bevorderen. Holland Rijnland biedt het kader waarbinnen de gemeenten op deze terreinen kunnen samenwerken om efficiencyvoordelen te behalen, overleg en afstemming te plegen en streekbelangen te behartigen.

Bijgaand vindt u de brief van Holland Rijnland waarin het Dagelijks Bestuur reageert op de motie van Provinciale Staten. In de motie wordt gepleit voor een versnelde verbreding van de N206.

In haar reactie geeft het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland aan de betrokkenheid van Provinciale Staten bij het infrastructurele knelpunt te waarderen. In haar reactie onderbouwt het Dagelijks Bestuur haar zorgvuldige afwegingen die gemaakt worden bij de planontwikkelingen. Daarbij stelt zij dat het nu reeds uitspreken vóór één van de mogelijke oplossingen in deze fase van planontwikkelingen, prematuur is.

Door de ingezette lijn te continueren hoopt het Dagelijks Bestuur met de betrokken partners tot een breed gedragen voorstel te komen. De inzet van de provincie om zo snel mogelijk de capaciteitsproblematiek op te lossen wordt gezien als een belangrijke bijdrage om van voorstel tot financiering en realisatie te komen.