VanDrie Group wint Nederlandse Logistiek Prijs 2005

Vandrie group b.v.

Onder embargo tot donderdag 3 november 21.00 uur!

VanDrie Group wint Nederlandse Logistiek Prijs 2005

Onderscheiding toont voorsprong aan in kwaliteitszorg

De VanDrie Group beschouwt het winnen van de Nederlandse Logistiek Prijs 2005 als een bevestiging van de bedrijfscultuur, waarin kwaliteitszorg en voedselveiligheid de hoogste prioriteit hebben. Directeur Corporate Affairs, Henny Swinkels, kreeg de prestigieuze onderscheiding van vereniging Logistiek management (vLm) vanavond uitgereikt in Baarn. Hij zei bij die gelegenheid trots te zijn op de prijs, die hij ziet als een erkenning dat VanDrie met het traceringsysteem Safety Guard een voorsprong heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteitszorg in de kalfsvleesketen.We zijn niet alleen de grootste producent van kalfsvlees ter wereld, maar we willen ook met nieuwe ontwikkelingen de toon zetten. Hierbij zijn wij steeds op zoek naar het juiste evenwicht tussen de drie P s en de A van people, planet, profit en animals.

Innovatie logistiek
Vereniging Logistiek management (vLm) beloont elk jaar uitzonderlijke prestaties in het vakgebied logistiek. In 2005 is het zilveren beeldje met oorkonde toegekend aan de VanDrie Group in Mijdrecht. Het bedrijf krijgt de prijs voor het systeem Safety Guard waarmee kwaliteitsgaranties door de hele productieketen worden gegeven. De jury ziet dit als een duidelijk innovatief project dat aantoonbaar succesvol is uitgevoerd. Het is een voorbeeld voor andere bedrijven.
Met de award wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek in Nederland stimuleren.
De jury staat onder voorzitterschap van prof. dr. ir. Arno de Schepper. De andere leden zijn ing. Henk van Amstel, Ben Radstaak, prof. dr. Walther Ploos van Amstel en prof.dr.ir. Jos Vermunt.

Identificatiecode
Safety Guard is het voedselveiligheidprogramma van de VanDrie Group. De ruggengraat ervan is tracking en tracing met als basis het unieke identificatienummer dat elk kalf direct na de geboorte meekrijgt. Aan dit nummer worden alle gegevens gekoppeld die in de verschillende stadia van het productieproces worden verzameld. Zo is het dier en later ook het vlees altijd traceerbaar. De informatie vanuit Safety Guard wordt ook gebruikt als basis van het logistieke systeem, waardoor lagere kosten en hogere marges kunnen worden gerealiseerd. Door deze ketenlogistiek heeft de VanDrie Group internationaal een sterkere concurrentiepositie opgebouwd.

Familiebedrijf
De VanDrie Group is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van kalfsvlees. Dit gaat van de aankoop van kalveren, via de productie van kalvermelkpoeder, het opfokken van kalveren tot en met het slachten, het uitsnijden en het verkopen van het vlees.

Het produceren van melk, boter en kaas in Nederland is onlosmakelijk verbonden met de productie van kalfsvlees. Immers, om een koe melk te laten produceren moet zij elk jaar een kalf krijgen. Slechts een deel van de kalveren zal opgroeien tot melkkoe. De andere kalveren zijn de basis voor de productie van kalfsvlees.

Mijdrecht, 3 november 2005