Ingezonden persbericht

HSFN Congres 2005: THE POLITICS BEHIND POLITICS

ROTTERDAM, 20051023 -- Hindoe Studenten Forum Nederland organiseert het congres 'THE POLITICS BEHIND POLITICS'. Het congres zal plaatsvinden donderdag 3 november 2005 op Erasmus Universiteit Rotterdam, locatie Woudestein, van 17.00-20.30.


Hindoe Studenten Forum Nederland (hierna te noemen HSFN) is de eerste studenten-organisatie, opgericht om de Hindoe studenten in Nederland te vertegenwoordigen en om geïnteresseerden te voorzien van sociaal maatschappelijke, culturele en politieke informatie door middel van interactieve activiteiten op landelijk niveau. De vereniging is het aanspreekpunt voor de media, het bedrijfsleven, de wetenschap en het onderwijs omtrent Hindoe studenten. Tijdens het HSFN Congres van 2005 staat het thema 'politiek' centraal.

Dit vierde HSFN Congres heeft als doel het informeren over de gang van zaken in de algemene politiek, over de betrokkenheid en loopbaanmogelijkheden en over het belang van vertegenwoordiging van Hindoes in de politiek. HSFN wilt door middel van dit congres een algemene blik werpen op de betrokkenheid en vertegenwoordiging van Hindoes in de politiek. De uitgenodigde politici en politicologen zullen aan de hand van hun kennis en ervaringen de bovenstaande zaken toelichten.

Het congres bestaat uit lezingen, workshops en een debat tussen deskundigen op het gebied van politiek. De lezingen en workshops behelzen de volgende onderwerpen/ deelgebieden:

Lezingen: Inleiding in de wereld politiek, het belang van vertegenwoordiging in de politiek en de Hindoe visie op de politiek.

Workshops: Leren debatteren, carrière maken in de politiek en hoe ontwikkel je charisma?
De stelling die tijdens het debat zal worden gediscussieerd is: "De politiek stelt economische belangen boven sociale belangen"'.

Onder de aanwezigen behoren prof. dr. Ruben Gowricharn (hoogleraar Universiteit van Tilburg), drs. Radj Bhondoe (directeur Sewa Network), Stef Beek (vice-voorzitter Landelijke Studenten Vakbond), Anatol Kuschpèta (University of Life) en the Erasmus Debating Society.

Zoals de afgelopen jaren, zal er dit jaar ook de HSFN Award uitreiking plaatsvinden aan personen die uitmuntende prestaties hebben geleverd op het gebied van hun werk.

Ter bijwoning van het congres is aanmelding niet verplicht. De toegang tot het congres is gratis. Voor verdere informatie betreffende het programma e.d. van het congres verwijs ik u naar www.hsfn.nl.




Hindoe Studenten Forum Nederland