Gemeente Leeuwarden


Projectcontrole gemeente moet tijdig en beter

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-11-2005) Het college van burgemeester en wethouders moet de gemeenteraad tijdig en beter informeren over de voortgang van grote projecten. Op haar beurt moet de raad kritischer zijn bij het beoordelen van deze informatie. Dit adviseert de onderzoekscommissie `Blauw Wit' na onderzoek naar de besluitvorming rond verplaatsing van voetbalvereniging Blauw Wit.

De raad besloot in april 2004 een onderzoek uit te laten voeren naar de gang van zaken rond de verplaatsing van voetbalvereniging Blauw Wit. Met de resultaten van het onderzoek wil de gemeenteraad de besluitvorming en het beheer van grote projecten verbeteren. Aanleiding was de aangepaste begroting voor de realisatie van het sportcomplex van de voetbalclub aan de Drachtsterweg. De begroting bleek veel hoger uit te vallen dan aanvankelijk was gepland.

Onder Begeleiding van een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van alle gemeenteraadsfracties, voerde Deloitte Consultancy BV het onderzoek uit. De bevindingen en adviezen met betrekking tot de projectcontrole worden door de begeleidingscommissie overgenomen.

In een reactie op het onderzoek hebben burgemeester en wethouders aangegeven dat de projectcontrole in de afgelopen jaren op essentiële punten is verbeterd. In haar toelichting aan de raad adviseert de begeleidingscommissie dat het college van b. en w. voor 1 maart 2006 de aanbevelingen van Deloitte toetst aan de huidige wijze van projectcontrole.

Bijlagen:


* Aanbieidingsbrief onderzoekscommissie Blauw Wit 78KB | DOC

* Rapport Blauw Wit: bevindingen 376KB | PDF

* Rapport Blauw Wit: Feitenverslag 562KB | PDF

* Reactie college van b. en w. rapport Blauw Wit 190KB | FILE
Zie het origineel