Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadskantoor Grote Oever 34
tel. (0522) 850500

Meppel doet mee aan vijfde Natuurwerkdag (10-10-2005)

Zaterdag 5 november vindt voor de vijfde keer de Natuurwerkdag plaats. Op meer dan 200 locaties door heel Nederland zullen duizenden natuurliefhebbers tegelijk actief in de natuur gaan werken. In Meppel kunnen vrijwilligers aan de slag in natuurgebied Engelgaarde. De organisatie is in handen van de Gemeente Meppel, Stichting Engelgaarde en Landschapsbeheer Drenthe.

De nadruk zal liggen op het vrijmaken van fiets- en wandelpaden van overhangende en oprukkende begroeiing. Dat betekent veel knippen en zagen, en vooral veel genieten. De activiteiten in beginnen om 9.30 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Om 12.00 uur is de lunch. Wie wil kan daarna vertrekken. Maar je mag ook tot een uur of drie doorwerken. Na afloop krijgen de deelnemers nog een leuk aandenken.

Natuurgebied Engelgaarde is een zogenaamde gezinslocatie. Iedereen van zes jaar en ouder kan meehelpen. Jonge kinderen moeten door een volwassene begeleid worden. In verband met catering, gereedschappen en aandenken, dient u zich op te geven bij Marjan Mulder.

Dit kan via e-mail m.mulder@meppel.nl of telefoon 0522-850573. Voor andere locaties waar gewerkt wordt kunt u de website www.natuurwerkdag.nl raadplegen.