Gemeente Amsterdam

Suikerfeest in het COC

31 oktober 2005
---

Op zaterdag 5 november organiseert het COC een groot Suikerfeest in de theaterzaal van COC Amsterdam. Er is live muziek met optredens van diverse buikdansers en er zijn hapjes uit verschillende landen.

Om 22:00 begint het feest en voor EUR2,- is iedereen welkom in de theaterzaal van COC Amsterdam (Rozenstraat 14).

Weggelopen of weggestuurd COC Amsterdam vraagt speciale aandacht voor homoseksuele moslim jongeren. Want in Amsterdam lopen t 2jongens.jpg (41 Kb) ussen de 50 en 70 jongens rond die van huis zijn weggelopen of weggestuurd vanwege hun homo- of bi-seksuele geaardheid. Voor de familie is de geaardheid van hun zoon een grote schande waarmee niet te leven valt in de beslotenheid en sociale controle van hun milieu.

In tegenstelling tot hun zusjes die bij botsingen tussen culturele opvattingen van ouders en dochters terecht kunnen in de veilige omgeving van de blijf van mijn lijf huizen, is er voor hun homo- of bi-seksuele broers niets van deze orde.

Geen tolerante omgeving De reguliere jongerenopvanghuizen zijn niet adequaat voor deze jongens omdat ze daar jongeren met dezelfde culturele achtergrond uit de buurt kunnen tegenkomen. Door een omgeving te zoeken die meer tolerant is ten aanzien van hun gevoelens komen ze in een milieu terecht waar ze door hun economische omstandigheden aan grote (gezondheid) risico's worden blootgesteld. Denk hierbij aan onderdak krijgen tegen levering van seksuele diensten tot aan meer expliciete prostitutie.