ProRail

Persbericht

03-11-2005

Spoorwerkzaamheden tussen Oldenzaal en de Duitse grens

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw gedurende de weekeinden van 5/6/7, 12/13/14, en 20/21/22 november het spoor tussen Oldenzaal en de Duitse grens. De werkzaamheden starten telkens op zaterdagnacht om 00.00 uur en gaan door tot en met maandagochtend 06.00 uur. Als gevolg van alle werken rijden in deze weekeinden geen treinen tussen Oldenzaal en de Duitse grens.
De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van ballastgrind en dwarsliggers (= bielzen). Tevens worden de overwegen De Visscherij/Gr. Lutterveldweg, Losserstraat en Losserdijk vernieuwd. De vernieuwingswerkzaamheden in de weekeinde vinden zowel overdag als âs nachts plaats. Voor en na de weekeinden werkt de aannemer in doordeweekse nachten tussen 00.00 uur en 08.00 uur. Hij besteedt deze uren aan het voorbereiden en afwerken van de spoorvernieuwing.

Afsluiting overwegen en wegomleidingen

Als gevolg van alle werkzaamheden worden de overwegen De Visscherij/ Gr. Lutterveldweg, Losserstraat, Losserdijk, Bentheimerstraat/Rijksweg en Zandhuizerweg in de weekeinden tijdelijk voor alle verkeer geheel afgesloten. De overwegen Losserstraat en Losserdijk worden echter niet tegelijkertijd afgesloten. Voor informatie over eventuele wegomleidingen adviseert ProRail de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.
ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over alle werkzaamheden en de eventuele hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.