Ingezonden persbericht


-persbericht-

Duisenberg-Regeling in landelijke advertentie
Belangengroepen wijzen leasebeleggers op de mogelijkheden

Den Haag, 4 november 2005 - Op initiatief van de Stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wordt op zaterdag 5 november een advertentie over de Duisenberg-Regeling in de landelijke dagbladen geplaatst. In deze advertentie worden voormalige en huidige aandelenlease-beleggers opgeroepen om na te gaan wat deze regeling voor hen betekent. De belangengroepen willen hiermee vooral de mensen bereiken, die hun contract in het verleden hebben beëindigd (1 januari 1997- 1 mei 2005) en mogelijk denken dat de Duisenberg Regeling niet voor hen geldt. Zij dienen zelf contact op te nemen met Dexia aangezien Dexia deze cliënten niet individueel over de effecten van de Duisenberg-Regeling bericht.

Tot nu toe is de regeling een succes. Ruim 81 procent van de aangesloten van Leaseverlies en ruim 77 procent van Eegalease hebben in een stemming aangegeven voorstander te zijn van het Duisenberg-akkoord. Aan de stemming namen meer dan 100.000 aangeslotenen deel. Voorts hebben zich op dit moment al meer dan 75.000 leasebeleggers aangemeld bij Dexia om gebruik te kunnen maken van de Duisenberg-Regeling. Deze regeling voorziet in vergoeding van een aanzienlijk gedeelte van de restschuld voor de overgrote meerderheid van de aandelenleaseklanten. De advertentie dient om iedereen die voor de Duisenberg-Regeling in aanmerking kan komen, daarvan op de hoogte te brengen. Het gaat daarbij om alle beleggers met een Dexia-aandelenleasecontract dat na 1 januari 1997 is beëindigd of nog moet eindigen.

De Duisenberg-Regeling geldt ook voor diegenen die:
. niet aangesloten zijn bij de Stichting Leaseverlies of de Stichting Eegalease;
. hun restschuld hebben afbetaald in de periode tussen 1 januari 1997 - 1 mei 2005;
. ingegaan zijn op het eerdere Dexia-aanbod (2003). Zij komen mogelijk in aanmerking voor een additionele compensatie;
. vanwege beperkt inkomen en/of vermogen niet in staat zijn om restschuld en/of termijnen te betalen.

"De Duisenberg-Regeling is bedoeld om zoveel mogelijk mensen een redelijke en billijke oplossing voor het aandelenleaseprobleem te bieden", zegt Jurjen Lemstra, secretaris van de stichtingen Leaseverlies en Eegalease, "daarom vinden wij het onze plicht om er alles aan te doen om zoveel mogelijk mensen te informeren over de mogelijkheden die de Duisenberg-Regeling hun biedt." Het BKR heeft onlangs bekend gemaakt dat beleggers die gebruik maken van de Duisenberg-Regeling, verlost zullen zijn van een negatieve registratie bij het BKR.



Ingezonden persbericht