Ingezonden persbericht

Vanaf 5 november verkrijgbaar: "De klas van meester Ton"

Een jeugdboek voor kids vanaf ongeveer 10 jaar, maar door de keuze van de onderwerpen ook de moeite waard voor volwassenen. Zo is er een bijna scheiding, heeft groep 8 een dyslectisch en slechtziend kind en is meester Ton toch net even anders dan andere leerkrachten. Anderen zijn niet slechter, nee, meester Ton is gewoon veel beter

LANDELIJK, 20051019 -- "De klas van meester Ton" is geschreven door de blinde schrijver Corné Kremers uit Mill. Het boek verschijnt via uitgeverij eigen boek.


"De klas van meester Ton" is het nieuwste boek van schrijver Corné Kremers uit Mill. Eerder dit jaar verscheen van hem in eigen beheer het boekje "Ik haal de houtgrepen". Van dat boekje met uitspraken van en gebeurtenissen met kinderen, zijn ondertussen ruim 500 exemplaren verkocht. "De klas van meester Ton" is een leesboek voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar (maar ook voor volwassenen) en verschijnt op 5 november via uitgeverij eigen boek. Het is in alle boekwinkels verkrijgbaar (ISBN 90-77751-23-8 NUR 200) maar ook te bestellen (75 pagina's 11,50 euro) en zelfs te winnen via de interactieve website: www.meesterton.nl . Het eerste exemplaar zal op zaterdag 5 november door Corné worden aangeboden aan TV presentatrice Lucille Werner.

Het boek gaat over meester Ton die enkele maanden juf Anne vervangt die met zwangerschapsverlof is. In die maanden beleeft groep 8 een leuke, spannende, verrassende en interessante tijd met meester Ton. Volgens zijn leerlingen zijn andere leerkrachten niet slechter, nee, meester Ton is gewoon veel beter. Hij is ondernemend, alert, origineel en weet gevoelige zaken in zijn klas spelenderwijs op te pakken en op te lossen. Het boek is vanaf pagina 1 pakkend, realistisch en grappig voor zowel jong als oud. De schrijver is er in geslaagd kinderen en volwassenen in een makkelijk leesbaar, afwisselend, spannend en verrassend verhaal mee te nemen naar diverse problemen op school en bij de kinderen en bij hem zelf thuis. Meester Ton geeft net even anders les dan de meeste andere leerkrachten en dat zorgt op school en bij sommige ouders voor verwarrende, grappige en spannende situaties.

Corné Kremers (40 jaar) heeft voor een aantal onderwerpen in zijn nieuwste boek kunnen putten uit eigen ervaringen. Zo zit er in "De klas van meester Ton" ook een slechtziend meisje en een dyslectische leerlinge. Corné is zelf langzaam maar zeker blind geworden en in het dagelijkse leven geeft hij voorlichting over aangepaste lectuur bij FNB de Anders lezen bibliotheek. "Daardoor heb ik veel te maken met volwassenen en kinderen met een leeshandicap zoals slechtzienden, blinden en dyslectici". Kremers vond het belangrijk om deze problemen ook te verwerken in "De klas van meester Ton". Hij laat in het boek zien hoe deze 2 kinderen baat hebben bij eenzelfde oplossing. "Maar het is vooral een leuk, spannend, verrassend, afwisselend en realistisch boek geworden," aldus de schrijver.

Meer informatie over Corné Kremers, zijn boeken en alle andere activiteiten zijn terug te vinden op zijn eigen website via: www.mosstime.nl .