Eemland zuid 11.15 uur

Utrecht 06-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Auto-inbreker aangehouden

LEUSDEN Vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft een politieman in zijn vrije tijd een auto-inbreker aangehouden. Een onbekende man hield zich in de omgeving van het bedrijventerrein nabij de Larikslaan verdacht op tussen de autos. De politieman in zijn vrije tijd zag de verdachte en zag dat deze de deur van een vrachtauto opende. Na een korte achtervolging op de fiets werd de 30-jarige verdachte uit Katwijk op de Speelkamp met toegesnelde hulp van een agent in dienst aangehouden. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie omstreeks 00.00 uur een automobilist op het Neptunusplein gecontroleerd. De bestuurder, een 54-jarige man uit Amersfoort, bleek onder invloed van alcohol te zijn (785 ug/l). Hiervoor is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft de man een proces-verbaal gekregen.

Winkeldief

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft de politie met behulp van winkelpersoneel een 20-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Amsterdamseweg. De man is vervolgens meegenomen naar het politiebureau en heeft een proces-verbaal ontvangen.

Beroving

AMERSFOORT Zaterdagavond omstreeks 19.30 uur werden twee jongens van 14 en 17 jaar bedreigd op het Masker. Terwijl zij op het Masker fietsten, werden zij door drie jongens afgesneden. Een van hen vroeg om geld en dreigde hierbij met een mes. Nadat zij een klein bedrag ontvingen, verdween het drietal in de richting van het Schothorsterpark. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak woning

AMERSFOORT Zaterdagavond omstreeks 20.45 uur is een onbekende man een woning aan de Pasteurstraat binnengedrongen. De dader drong de woning binnen via een onafgesloten keukendeur. De eigenaar van de woning was thuis en hoorde geluiden. Hij kon nog net een persoon in de tuin zien vluchten. Het signalement van deze onbekende man luidt: ongeveer 1.65 meter lang, smal gezicht en tenger postuur, tussen de 20-30 jaar oud en hij droeg een zwarte, ruimvallende jas. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Auto-inbreker aangehouden

ACHTERVELD In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 02.15 uur een man aangehouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Van Oldenbarneveltstraat. De politie werd gewaarschuwd door omwonenden die enkele jongeren in een auto zagen inbreken. Een van de omwonende greep een van de verdachten in de auto vast. Vier anderen wisten te ontkomen. De 25-jarige verdachte uit Achterveld werd vervolgens door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.