Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 november 2005

Naam: Sonja Eerhard: 053-4555588

Gewonde na steekpartij

Slachtoffer wordt overgebracht naar ziekenhuis

Enschede

Zondagavond 6 november omstreeks 19.40 uur kreeg de politie het verzoek om in verband met een vechtpartij te gaan naar een pand aan de Tubantiastraat in Enschede. Daar aangekomen troffen de inmiddels gearriveerde politiemensen een man aan die verklaarde even daarvoor te zijn neergestoken door een medebewoner. Volgens de 60 jr. inwoner van Enschede zou hij op de gang hebben gelopen toen hij zonder aanleiding werd aangevallen door de verdachte. Elders in het gebouw kon de politie de verdachte aanhouden en meenemen naar het politiebureau, alwaar hij werd ingesloten. Deze 44 jr. man en inwoner van Enschede bevestigde tegenover de politie dat hij het slachtoffer had neergestoken. Dit zou gebeurd zijn nadat het slachtoffer hem had lastiggevallen op zijn kamer. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek. (05-141010)

Man dreigt met mes

Meerdere mensen zien dat man met mes loopt te zwaaien

Enschede

Op zondag 6 november om ongeveer 21.45 uur kreeg de politie de melding dat er een man op de Boulevard 1945 in Enschede zou lopen en daar mensen zou bedreigen met een mes. Ter plaatse gekomen spraken de politiemensen met twee getuigen. Deze verklaarden dat zij liepen op het Van Heekplein toen er een man op hen afliep met een mes in zijn hand. Volgens de getuigen had hij hen van zeer dichtbij benaderd en was toen weggelopen. Een andere voorbijganger was vervolgens hetzelfde overkomen. Op aanwijzing van de getuigen kon de verdachte, een 24 jr. man uit Enschede, worden aangehouden en werd hij voor verhoor opgesloten. Op het bureau bleek dat de verdachte ook nog voor een mishandeling, die op 31 oktober op de Noorderhagen in Enschede had plaatsgevonden, moest worden gehoord. Een 27 jr. vrouw die zonder aanleiding door de 24 jr. man meermaals met een stok was geslagen heeft hiervan aangifte gedaan. De politie heeft deze twee zaken in onderzoek. (05-141038 en 05-139121)

Zwangere vrouw door ex-vriend mishandeld

Vrouw is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis

Enschede

Zondag 6 november omstreeks 22.20 uur kreeg de politie de melding dat er zojuist een hoogzwangere vrouw mishandeld was in een woning aan de Ypkemeulestraat in Enschede. De politiemensen troffen daar inderdaad een 27 jr. inwoonster van Enschede aan die hoogzwanger bleek te zijn. De vrouw verklaarde die avond te zijn mishandeld door haar ex-vriend. Zij was naar zijn woning gegaan om nog wat zaken door te spreken. Hierbij was ruzie ontstaan waarop de man haar zou hebben geslagen en bedreigde met een mes. Vervolgens werd de vrouw hardhandig de straat opgezet. De verdachte, een 29 jr. inwoner van Enschede, kon dezelfde avond nog door de politie worden aangehouden. Op het bureau werd hij voor verhoor opgesloten. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-141045)

Auto vernield

Politie zoekt getuigen naar aanleiding van vernieling

Hengelo

Op zondagochtend 6 november om 11.35 uur werd de politie verzocht om te gaan naar de Torenlaan in Hengelo alwaar een auto vernield zou zijn. De eigenaar verklaarde ter plaatse dat hij zijn auto, een Mercedes 280 SE, in de nacht van zaterdag op zondag op de Torenlaan in Hengelo had geparkeerd ter hoogte van de sportvelden. Toen hij zijn Mercedes tegen 01.00 uur die nacht daar parkeerde had zijn auto nog geen schade. Op zondagochtend bleek zijn auto totaal te zijn vernield. De 41 jr. eigenaar en inwoner van Hengelo heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan. De politie roept getuigen op die tussen zondagnacht 01.00 uur en zondagochtend 10.45 uur wat gezien hebben zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. (05-140892)

Aanrijding tussen 2 auto's

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Almelo

Zondagavond 6 november om 22.35 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Een 51 jr. inwoner van Haarlo reed op de Henriette Roland Holstlaan en wilde op de kruising met de Ambachtstraat linksaf slaan. Het verkeerslicht stond hierbij op groen. Uit tegenovergestelde richting kwam een 59 jr. man aanrijden die een auto inhaalde die voor het rode licht stond te wachten. Hierdoor kwam de man in botsing met de bestuurder uit Haarlo. Bleek dat de 59 jr. man teveel had gedronken. Hiervoor werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de ademanalyse had de man een promillage van 1,15. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-141053)

Rijbewijs ingevorderd

Bestuurder rijdt onder invloed. Rijbewijs wordt ingevorderd

Rijssen

Op zondagochtend 6 november om 09.00 uur kreeg de politie de melding dat er waarschijnlijk een dronken automobilist op de A1 ter hoogte van de afslag Rijssen zou rijden. De inmiddels gearriveerde politiemensen zagen de auto rijden waarop de bestuurder werd verzocht te stoppen. De man, een 45 jr. man uit Almere, werkte mee aan een blaasproef en werd naar aanleiding van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1,55 promille uit. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt. (05-140878)

---- --