Ingezonden persbericht


Databasement demonstreert waterdicht alternatief voor tape-backup tijdens Storage Expo

Storage, backup, archivering en replicatie van Databasement en Data Domain in hal 4, stand B091

Zoetermeer, 7 november 2005 - Databasement, specialist op het gebied van storage-oplossingen, grijpt vakbeurs Storage Expo aan om zijn waterdicht alternatief voor tape-backup te demonstreren. Samen met zijn partner DataDomain informeert en demonstreert het bedrijf bezoekers over zijn producten en diensten op het gebied van storage, backup, archivering, uitwijk en disaster recovery. Storage Expo vindt op 9 en 10 november 2005 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Databasement is te vinden in hal 4 op standnummer B091.

Bedrijven uit diverse sectoren vertrouwen op de experts en oplossingen van Databasement en partners om hun data beschikbaar, consistent en bereikbaar te houden. De standaardoplossingen voor databeschikbaarheid voorkomen dat bedrijfskritische data verloren gaat. In geval van nood zorgt het proces van consistente replicatie en restore van Databasement ervoor dat een bedrijf snel weer online is en beschikt over de meest actuele data. Met de zelf ontwikkelde online portal, InControl, profiteert de klant via een online toegangspunt van verregaand inzicht in backup-processen, gearchiveerde data en replicatie. Hierdoor wordt de backup met behulp van tapes overbodig.

DataDomain maakt het met zijn Capacity Optimized Storage-oplossingen mogelijk backup-data gemiddeld met een factor 20 tot zelfs een factor 60 te verkleinen. Hierdoor zijn volledige backup images via ieder IP-netwerk te transporteren naar een disaster recovery-locatie.

"Onderzoek wijst uit dat 40 procent van de tape-backups mislukt", zegt Rob Christ, oprichter en directeur van Databasement. "Door gegevens via een beveiligde dataverbinding real-time op te slaan in een replicatiecenter, zorgt Databasement ervoor dat gegevens of transactiebestanden niet verloren gaan. Mocht zich een calamiteit voordoen, dan zorgen we voor snelle en volledige replicatie. In ons aanbod maken we onder andere gebruik van de oplossing van DataDomain. De gecombineerde producten en diensten zorgen voor waterdichte beveiliging. We demonstreren deze oplossingen graag aan bezoekers van Storage Expo."

###