Delta solutions

Persbericht 7 november 2005

Volledig geautomatiseerde televisiestudio maakt technici overbodig

Hilversum - De eerste volledig geautomatiseerde TV studio ter wereld, genaamd VidiGO is recentelijk opgeleverd. Software ontwikkelaar Delta Solutions heeft met dit product een primeur op het gebied van internettelevisie. Met behulp van VidiGO kan één persoon een videojournaal samenstellen, produceren en publiceren voor internet en/of mobiele telefoon.

VidiGO maakt de productie van internettelevisie sneller en goedkoper, omdat er maar één persoon nodig is om de uitzending te maken. De cameraman, de licht- en geluidsman en de regisseur worden vervangen door software oplossingen. Deze oplossing maakt de productie van internettelevisie voor het eerst op grote schaal aantrekkelijk en betaalbaar.

Delta Solutions richt zich met VidiGO voornamelijk op uitgevers die internetjournaals willen maken. Waar zij in het verleden moesten werken met meerdere losse filmpjes, kan het journaal nu in één keer worden opgenomen. Door deze vereenvoudiging van het productieproces lijkt internettelevisie definitief door te breken als informatiebron.

Hans Krouwels, directeur van Delta Solutions: 'De snelheid van internet is bepalend voor de effectiviteit van het medium. Het moet de snelheid van radio hebben. Dit dwingt uitgevers om zeer snel foto-, audio- en videoproducties te maken en direct te publiceren. Met de gangbare videoproducties is het onmogelijk om zo snel te werken als met VidiGO.'

Delta Solutions is gespecialiseerd in het creëren, distribueren en opslaan van audio en video content. Het bedrijf werkt ondermeer voor Sanoma, ANP, BELGA, Ilse Media, de Rijksvoorlichtingsdienst en het Commissariaat voor de Media. De eerste VidiGO is opgeleverd aan de Telegraaf.


---