Gemeente Tilburg

7-11-2005
Tilburg duurzaamste gemeente
Wethouder ontvangt prijs vandaag uit handen van staatssecretaris Van Geel

Tilburg mag zich vanaf vandaag de duurzaamste gemeente van Nederland noemen. Het COS Nederland heeft een audit gedaan bij 431 Nederlandse gemeenten waarbij de Tilburgse inzet op duurzaamheid als beste uit de bus is gekomen met een score van 91%.

De audit, de Lokale Duurzaamheidsmeter, gaat niet over lokaal klimaat- en waterbeleid, maar ook over sociaal beleid, duurzaam inkopen, het beheer van groene ruimten en internationale samenwerking. Vanochtend om 11.30 uur ontvangt wethouder Loet Visschers van milieu de prijs voor de duurzaamste gemeente uit handen van de staatssecretaris van VROM, Pieter van Geel. Dit gebeurt tijdens de nationale conferentie 'Duurzaamheid in uitvoering' op maandag 7 november, die COS Nederland organiseert in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Deze staat in het teken van lokale duurzaamheid en de rol van gemeenten en provincies hierbij. Informatie over de Lokale Duurzaamheidsmeter en over het congres is te vinden op www.duurzaamheidsmeter.nl
Het is de tweede prijs voor duurzaam beleid in korte tijd die Tilburg ontvangt. Donderdag 27 oktober won Tilburg de MOLO Duurzaamheidsprijs van de provincie Noord-Brabant met zijn inzending over het Landschapspark Moerenburg (www.brabant.nl).