Gemeente Deventer

Week 38, 21 september 2005

DEVENTER SCOORT 5.5 OP DUURZAAMHEIDSMETER

COS Nederland (Centrum voor Internationale Samenwerking) heeft de lokale duurzaamheidsmeter opgezet. De gemeente Deventer scoort hierop een 5.5 en komt hiermee op basis van de voorlopige resultaten op plaats 37 van de 430 deelnemende gemeenten. In deze meter worden de prestaties van gemeenten met elkaar vergeleken op het onderwerp duurzaamheid. In het collegeprogramma is dit een actiepunt. De gemeente vraagt nu advies aan de Adviesraad Natuur en Milieu over welke acties zij aanbeveelt om de prestaties de komende vier jaar te verbeteren.

Voor het thema sociaal & mondiaal heeft Deventer een 7.4, goed voor plaats 14. Voor het thema duurzaam & ondernemen een 4, wat een 79ste plaats oplevert. Voor het thema klimaat & water een 5, waarmee Deventer op plaats 111 komt. Op 7 november worden de resultaten tijdens een landelijke bijeenkomst definitief gepresenteerd.

Onderzoek
Het onderzoek is elke vier jaar. Dit jaar zijn vragen gesteld over de themaâs klimaat & water, sociaal & mondiaal en duurzaam & ondernemen. Per vraag kunnen punten worden gescoord. Deze punten worden per thema en totaal opgeteld. Via deze scores kunnen de gemeenten met elkaar worden vergeleken. De voorlopige resultaten zijn te bekijken op de website http://www.la21.nl/.

Publicatiedatum: 27-9-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 27 september 2005