Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics komt met resultaten tweede kwartaal boekjaar 2006

Resultaten Altec Lansing nu geconsolideerd in kwartaalcijfers

Zesde achtereenvolgende kwartaal met betaalbaar stellen dividend

Hoofddorp, 7 november 2005 --- Plantronics, Inc., (NYSE: PLT) heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2006 een omzet geboekt van $172,2 miljoen en een winst per aandeel van $0,28. De resultaten waren conform de op 2 oktober van dit jaar uitgesproken verwachtingen. Het betreft de geconsolideerde resultaten, met inbegrip van omzet en winst van het op 18 augustus van dit jaar overgenomen bedrijf Altec Lansing. Nu de overname van Altec Lansing is voltooid zal Plantronics in twee segmenten rapporteren: De Plantronics headset- en Clarity productgroep gaan voortaan door het leven als de Audio Communications Group en de nieuw verworven onderneming als de Audio Entertainment Group. De onderneming is voornemens een kwartaaldividend van $0,05 per aandeel betaalbaar te stellen op 9 december van dit jaar, aan aandeelhouders die op 15 november daadwerkelijk in het bezit van aandelen Plantronics zijn.

Audio Communications Group

De omzet van de Audio Communications Group (ACG) kwam uit op $150,3 miljoen, circa 15 procent meer dan de $130,2 miljoen in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzetgroei was voornamelijk afkomstig van de draadloze kantoorheadsets die goed was voor circa 22 procent van de ACG omzet, tegen nog slechts 10 procent een jaar geleden. De omzet van Bluetooth headsets voor mobiele telefonie zat eveneens in de lift.

Ken Kannappan, president en CEO, zei bij de presentatie van de resultaten: "Hoewel het nog te vroeg is om te meten of er na onze marketing campagne groei zit in klantacceptatie van kantoorheadsets, is de reactie van wederverkopers hartverwarmend. Daarnaast is de vraag naar Bluetooth headsets nog steeds aanzienlijk. Onze nieuwe serie Bluetooth producten ligt nu in de winkel, later dan verwacht, maar de belangstelling voor ontwerp en geluidskwaliteit geven ons een sterke positie in de markt."

Audio Entertainment Group

De omzetbijdrage van Altec Lansing in de verslagperiode gerekend vanaf de voltooiing van de overname bedroeg circa $21,9 miljoen, voornamelijk afkomstig van de portable audio productlijn.

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Gebaseerd op de huidige situatie verwacht Plantronics dat de omzet in het derde kwartaal van boekjaar 2006 zal uitkomen tussen $195 miljoen en $205 miljoen en de winst per aandeel op $0,29 - $0,34.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl