Ingezonden persbericht

Sinterklaas start eigen weblog

AMERSFOORT, 20051107 -- Afgelopen weekend is Sinterklaas van start gegaan met een eigen weblog: sint.blogo.nl. Samen met zijn Pieten blogt hij dagelijks en met enorm veel plezier. Voor Sinterklaas is het starten van een eigen weblog een logisch gevolg van zijn dagboek dat hij al jaren bijhoudt. Dat hij zijn bevindingen nu direct kan delen met kinderen en hun ouders doet hem veel plezier.


Op zijn weblog zal Sinterklaas zelf dagelijks de kinderen in Nederland vertellen wat hij die dag allemaal heeft beleefd. Maar ook zijn verschillende Pieten komen ruimschoots aan het woord. Zo zullen de Pieten veel tips geven over bijvoorbeeld sinterklaasliedjes, surprises, verlanglijstjes, uitjes en natuurlijk alles over 5 december. Kinderen en hun ouders kunnen direct reageren op de berichten van Sint en zijn Pieten.

Afgelopen jaar heeft Sinterklaas al geëxperimenteerd met webloggen, maar zijn officiële weblog heeft hij nu ondergebracht bij Blogo.nl. Oprichter van Blogo.nl, Stephan Fellinger: "Wij zijn erg trots en vinden het een enorme eer, dat Sinterklaas ons netwerk heeft uitgekozen als "officieel weblog van de Sint". De Sint werkt altijd samen met vaste, trouwe partners, zoals bijvoorbeeld voor de televisie-uitzending van de intocht. Het voelt goed dat wij nu ook als gastheer mogen optreden en wij zullen Sinterklaas en zijn Pieten op alle mogelijke manieren ondersteunen bij hun weblog".

Blogo is Nederlands eerste weblog uitgeverij. Het bestaat uit een netwerk van meer dan 20 "thema-weblogs" voor en door liefhebbers, over diverse onderwerpen zoals reizen, strips, honden, moeders, shoppen, fietsen, beleggen, koken, gadgets en motoren. Maandelijks worden nieuwe thema's toegevoegd.




Stephan Fellinger