29.07.2005 / 09:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Indies home entertainment

Indies home entertainment

persbericht indies home entertainment

Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel dvd release

In het kader van de DE ROB HOUWER FILM COLLECTIETM zal de film ALS JE BEGRIJPT WAT IK BEDOEL op 8 november 2005 voor het eerst uitkomen op DVD.

ALS JE BEGRIJPT WAT IK BEDOEL kende zijn premiere in 1983 en is de eerste avondvullende Nederlandse tekenfilm. Marten Toonder, die het verhaal en het script heeft geschreven, heeft hier samen met Rob Houwer 2 jaar aangewerkt.

Marten Toonder maakte in 1932 al zijn eerste strips. Echter sinds begin jaren 40 tekende hij het eerste verhaal met Tom Poes in de hoofdrol voor de Telegraaf, en werd geplaatst op 16 maart 1941. Al in het derde verhaal kwam Olivier B. bommel erbij.

Verhaal- Als je begrijpt wat ik bedoel
Olivier B. Bommel is een Heer van Stand en bewoont slot Bommelstein. Na een onweersbui vindt hij een raadselachtig ei in zijn park. Het ei komt al snel uit en er komt een vreemd groen wezentje uitgekropen. Het blijkt een zwelbast te zijn. Aangezien deze zwelbast Heer Bommel als eerste ziet, beschouwt deze kleine draak hem als zijn vader. Hij noemt hem Zwelgje.

Heer Bommels jonge vriend Tom Poes en de deftige Butler Joost vertrouwen de kleine zwelbast niet, en tot hun ongenoegen krijgen ze hier nog gelijk in ook. Want als Zwelgje zijn zin niet krijgt, of boos of angstig is, groeit hij uit tot een reusachtige draak. Zo verstoort hij het fraaie feest dat Heer Bommel in Bommelstein voor de notabelen van het stadje Rommeldam heeft georganiseerd.

Olivier B. Bommel (Olie genoemd door Tom Poes) moet vluchten en Zwelgje sleept hem mee in een groot en spannend avontuur, dat na een brutale bankroof en een wilde tocht door de Zwarte Bergen voor Olie eindigt in een kille gevangeniscel. Zwelgje eindigt in het circus, waar hij verplicht kunstjes moet vertonen. Als Olie eindelijk bevrijdt wordt door Tom Poes, kan hij zijn drakenkind uit het circus bevrijden en terugbrengen naar de wildernis, waar Zwelgje thuis hoort. Maar... klaagt Ollie, een heer moet ook altijd alles alleen doen....!.

ALS JE BEGRIJPT WAT IK BEDOEL wordt uitgebracht door INDIES HOME ENTERTAINMENT in samenwerking met RTL NEDERLAND B.V.

(