KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

11-10-2005

Voorlichting over nieuwe milieuregels voor verenigingen met een jachthaven

Regiobijeenkomst : voorlichting over nieuwe milieuregels

Het besturen van een vereniging is beslist niet eenvoudig. Voor verenigingsbestuurders met een eigen jachthaven is het nog een beetje ingewikkelder. Voor deze verenigingsbestuurders en natuurlijk de havenmeesters organiseert het Watersportverbond vier regionale bijeenkomsten in november over de nieuwe milieuregels.

Na vele jaren van voorbereiding is eind vorig jaar het Besluit Jachthavens van kracht geworden. Dat Besluit is een Algemene Maatregel van Bestuur op grond van de Wet milieubeheer en vervangt de
milieuvergunning voor jachthavens. In het besluit staan algemene regels waar een jachthaven aan moet voldoen op het gebied van
afvalinzameling (ook afvalwater), werken aan boten, afspuiten van boten, etc.

In november gaan we in vier regionale bijeenkomsten een hele avond uitleggen hoe het precies zit en uw vragen op dat gebied beantwoorden. We is in dit geval natuurlijk het Watersportverbond, maar ook de specialist op het gebied van deze wetgeving die namens Infomil (het bureau dat de voorlichting voor het ministerie van VROM verzorgt) al uw vragen kan beantwoorden. Hij is ook degene die voorlichting geeft aan de ambtenaren die bij u op de haven komen controleren. Als u de bijeenkomst bijwoont, weet u na afloop tenminste net zoveel als degene die bij u komt controleren!

De bijeenkomsten beginnen steeds om 20.00 uur en zullen om ca. 22.00 uur afgelopen zijn. Het gaat om de volgende data en locaties:
Dinsdag 8 november 2005 bij WV De Maaskant in Oss
Woensdag 16 november 2005 bij WV de Koenen te Amsterdam
Dinsdag 22 november 2005 bij WV IJsselmonde te Rotterdam
Dinsdag 29 november 2005 bij De Drie Pilaren te Heerenveen
De kosten voor het bijwonen van de bijeenkomst bedragen 15,- per persoon voor leden. Niet-leden betalen 35,-.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten door een e-mail te sturen aan Laura.uittenbosch@watersportverbond.nl. Graag met vermelding van naam van de vereniging en namen en adres en e-mailgegevens van de vertegenwoordigers (bestuursleden/havenmeester). Na ontvangst van uw inschrijving krijgt u bericht met programma, routebeschrijving en acceptgiro.

E-mailadres:laura.uittenbosch@watersportverbond.nl