RTL Group


Leven stervoetballers, trainers en hun gezin gezinnen in 'De Bal En De Liefde bij RTL 5

Na ieder seizoen begint het weer opnieuw: aansprekende voetbalclubs die mondiaal gaan shoppen om de meest succesvolle spelers en trainers te strikken voor hun topteam. Vele Nederlandse sterspelers en
-trainers hebben deze aanbiedingen dan ook met beide handen aangepakt en zijn met schitterende vooruitzichten naar een club in het buitenland vertrokken. Het lijkt allemaal erg eenvoudig, en omdat het in de voetballerij regelmatig voorkomt, staat niemand er echt bij stil wat voor impact een transfer maakt op een speler of trainer en zijn gezin. Vanaf maandag 7 november werpt RTL 5 in het nieuwe programma De Bal En De Liefde, naar een idee van Nada van Nie, acht weken lang een blik achter het voetbalspel en portretteert de speler of trainer en zijn gezin in het buitenland. In de eerste aflevering staan Rafael van der Vaart en John Bosman centraal. Voor de tweede uitzending, op maandag 14 november, zijn Ronald de Boer en René van der Gijp geportretteerd.

Hoe is het om vanwege een transfer afscheid van familie te moeten nemen? Valt een verhuizing naar het buitenland mee of tegen en hoe maak je je de taal snel eigen? Is er een probleem als je als topscoorder schoolgaande kinderen hebt en is de prestatiedruk bij de nieuwe werkgever niet te hoog? De Bal En De Liefde geeft impressies van het leven in het buitenland, bespreekt de maatschappelijke problemen die kunnen voorvloeien uit een transfer en zet dit af tegen de prachtige kansen die hen over de grens geboden wordt. Bovendien staat het programma stil bij de gevoelens van de partner van de speler of trainer; vindt zij alles wel zo spannend en leuk?

Maar De Bal En De Liefde portretteert ook de spelers die terugkeren of al weer een poos terug zijn. Zo aanschouwt het programma herenigingen met dierbaren en wordt nagegaan of dromen zijn uitgekomen. Is het leven drastisch veranderd op de manier zoals ze dit voor ogen hadden?

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf maandag 7 november, tussen 21.30 en 22.00 uur.


---

----------

Noot aan de redactie: fotos kunt u opvragen via onze afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP