RTL Group

Nieuwe afleveringen Herman den Blijker: Herrie In De Keuken! bij RTL 5 Kwakkelende restaurants binnen een week weer op de kaart

RTL 5 start op dinsdag 8 november met nieuwe afleveringen van de hitserie Herman Den Blijker: Herrie In De Keuken. De laatste aflevering van het vorige seizoen van deze vermakelijke programmareeks trok maar liefst 1 miljoen kijkers. Restaurant Quatre Mains in Haarlem gaat als eerste door de mangel van de Rotterdamse topkok die alleen warm loopt voor topkwaliteit en dus de grootst mogelijke hekel heeft aan wat hij typeert als volgescheten borden, vrieskasten, magnetrons en ingrediënten die allesbehalve vers zijn. Den Bijker trekt voor deze nieuwe reeks weer alles uit de kast om kwakkelende restaurants binnen een week weer op de kaart te krijgen.

Eigenaar Hans Tolk van Quatre Mains in Haarlem ziet het niet meer zitten. Financieel is het restaurant een ramp en Hans kan absoluut niet rondkomen. Hij heeft het restaurant enkele jaren geleden gekocht en het eerste jaar liep redelijk. Maar de laatste twee jaar is het alleen maar bergafwaarts gegaan. De chef-kok van het restaurant werkte nog onder de oude eigenaar en tussen Hans en zijn chef botert het op zijn zachtst gezegd niet zo. Hoewel het restaurant op de hoek van de grote markt in Haarlem ligt, weet het publiek het niet te vinden. Aan Herman dan ook de schone taak om orde in de chaos te scheppen en letterlijk en figuurlijk met de witkwast door de zaak te gaan.

Multiple restauranthouder Den Blijker, eigenaar van de Rotterdamse etablissementen Rosso en Foodies en de gerenommeerde restaurants De Engel, Zeezout, Groot Paardenburg en Jachtclub Hillegersberg, is alom bekend om zijn know-how op het gebied van restaurantconcepten, zijn neus voor kwaliteit en zijn feeling voor heerlijk eten. De meesterkok heeft een imposant postuur, een eigen visie en een zeer karakteristieke manier van doen en zich uitdrukken. Veelvuldig worden Herman en zijn compagnon David Crouwel dan ook benaderd om te helpen bij enorme restauratieve projecten.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf dinsdag 8 november, tussen 20.30 en 21.30 uur.


---

-------------

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP