Tweede Kamer der Staten Generaal

Tentoonstelling 'technologie en maatschappij'

De voorzitter van de Themacommissie Technologiebeleid, mevrouw L. van der Laan (D66) en de voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de hTENTOONSTELLING ?TECHNOLOGIE EN MAATSCHAPPIJ?

De voorzitter van de Themacommissie Technologiebeleid, mevrouw L. van der Laan (D66) en de voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer
S. Blok (VVD), openen op woensdag 8 november 2005 om 11.15 uur een tentoonstelling over technologische ontwikkelingen in de zorgsector. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Statenpassage van het Tweede Kamer-gebouw.

Te zien zijn onder meer hulpmiddelen en nieuwe vormen van kinderprotheses. Tevens is er aandacht voor digitale thuiszorg en het elektronische patiëntendossier. Bovendien worden zorgsituaties gesimuleerd van een bejaardenwoning en een ziekenhuiskamer. De tentoonstelling over de zorgsector is tot en met donderdag 9 november 2005 tijdens kantooruren te bezichtigen. Het is de tweede uit een reeks van drie tentoonstellingen.

De Themacommissie Technologiebeleid geeft een aantal bedrijven en instellingen de gelegenheid om ontwikkelingen op het gebied van technologie en maatschappij te presenteren. Op 7 en 8 december 2005 is de derde en tevens laatste tentoonstelling te bezichtigen over technologische ontwikkelingen op het gebied van Verkeer en Waterstaat. De eerste tentoonstelling was gewijd aan technologieën die gebruikt worden in de offshore industrie en de duurzame energiesector. De tentoonstellingen worden gelijktijdig gehouden met de begrotingsbehandelingen van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Verkeer en Waterstaat.



Tweede Kamer der Staten Generaal