Ingezonden persbericht


https://www.politie-amsterdam-amstelland.nl/pershoek/enkel-view.cfm?id=2634

Zedenpleger na intensief onderzoek aangehouden / Amsterdam-Noord

(08/11/2005)

Op donderdag 24 maart 2005 werd een 10-jarig meisje slachtoffer van een zedendelict. Na zeer uitgebreid en langdurig rechercheonderzoek werd de verdachte op zaterdag 29 oktober aangehouden. De man is inmiddels voorgeleid bij een rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd.

Op de bewuste donderdag belde het 10-jarig meisje via de 112 lijn naar de politie. Zij was in paniek omdat een jongeman haar thuis seksueel had misbruikt, mishandeld en bestolen. Politiemensen gingen met spoed naar het in Amsterdam-Noord opgegeven adres. Het slachtoffertje werd naar een ziekenhuis overgebracht. Een uitgebreid recherche-onderzoek werd gestart. Technisch rechercheurs voerden een forensisch onderzoek uit en diverse sporen werden veiliggesteld. Op de dag en de dagen erna werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Uit verklaringen van het slachtoffertje kwam een duidelijke beschrijving naar voren over de bromfiets waarop de dader had gereden. Het onderzoek richtte zich dan ook met name op de bromfiets. Na onderzoek en contact met de importeur, dealers, koeriersdiensten en bedrijven kwam er schot in de zaak. Op een intern gebruikt computersysteem werd aan de politiemensen in ons korps gevraagd extra aandacht te hebben voor dat type bromfiets. Veel politiemensen controleerden personen die op dit soort speciale bomfietsen reden. Door dit onderzoek kwam de verdachte in beeld. Het betrof een 19-jarige jonge man die er een zwervend bestaan op nahield.

De officier van justitie gaf op dinsdag 25 oktober toestemming en opdracht om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Op zaterdag 29 oktober konden rechercheurs van het Bureau Zedenpolitie de man aanhouden.

Bij de diverse verhoren die bij de verdachte werden afgenomen heeft hij een bekentenis afgelegd. De man had korte tijd bij een koeriersdienst gewerkt, waardoor hij de beschikking had over de bewuste bromfiets.

Hoofd communicatie
020 - 559 22 85
Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Remco GerretsenRon Moes
Rob van der Gerard
Veen Vrooland
Eric Vermeulen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl