Politie Hollands Midden

Datum: 8 november 2005

Katwijk Woninginbraken De politie onderzoekt drie woninginbraken in woningen aan de Tjalmastraat. Op maandag 7 november, op klaarlichte dag, is er ingebroken in de drie woningen. Uit twee woningen zijn onder andere sieraden en geld meegenomen. In de derde woning is de dader gestoord en is vervolgens gevlucht. Omdat er in iedere woning op dezelfde manier is ingebroken gaat de politie ervan uit dat het om één en dezelfde dader gaat. De technische recherche is ingeschakeld voor sporenonderzoek.

Katwijk Aanrijding door onder invloed rijder

Een 48-jarige man uit Oegstgeest reed maandag 7 november, rond 21.50 uur, op de Duinroosstraat met zijn auto tegen twee geparkeerde auto's aan. Er was slechts sprake van materiële schade. Volgens getuigen had de betrokken bestuurder hard gereden in de 30 kilometerzone. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 690 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sassenheim Overlast van dronken man De politie heeft op dinsdag 8 november, omstreeks middernacht, een 52-jarige Leidenaar aangehouden. Agenten waren door de meldkamer naar de Joseph Elststraat gestuurd, waar omwonenden glasgerinkel hadden gehoord. Ter plaatse bleek een ruit van een schuur aan de Joseph Elststraat door een dronken man ingegooid te zijn. Naar herhaaldelijk verzoek of de man zich uit de schuur wilde verwijderen is hij alsnog aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij ter ontnuchtering gehouden is. De schade van de ruit zal op de man verhaald worden.

Leiden Aanhouding van verdachte diefstal danwel heling

De politie hield op maandag 7 november, rond 17.00 uur, bij een pinautomaat aan het Schuttersveld een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Mensen hadden agenten aangesproken op het gedrag van de man. Hij zou daar al langere tijd proberen te pinnen. Men vertrouwde het niet. De agenten constateerden dat hij met een creditcard van iemand uit Rotterdam probeerde te pinnen. Verder had hij een rabopas en een NS-voordeelurenkaart bij zich die op namen van anderen stonden. Ook het feit dat hij een tas bij zich had met daarin een autoradio en een verbogen schroevendraaier deed de agenten vermoeden dat de goederen van diefstal dan wel van heling afkomstig waren. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Zonder verlichting, onder in invloed Agenten hielden op dinsdag 8 november, even na middernacht, een 42-jarige man uit Leiden op een bromfiets aan. De man werd opgemerkt door agenten, omdat hij geen verlichting voerde. Toen zij de man aanspraken reed de man er hard vandoor, hij werd op de Rooseveltstraat alsnog in de kraag gegrepen. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol waarop hij aangehouden werd. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 310 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Tevens bleek hij geen identiteitspapieren te kunnen tonen. De man is na het aannemen van bekeuringen en een proces-verbaal op zak weer richting huis gestuurd.

Leiden Fietsendief opgepakt Een agent hield op dinsdag 8 november, omstreeks 05.30 uur, een 39-jarige Leidenaar aan op de Nieuwe Rijn. De man werd gezien door de agent op het moment dat aan diverse fietsen zat. De man hield zich verdacht op bij de fietsen en de agent hield hem in de gaten. Uiteindelijk kreeg de man een fiets te pakken en fietste er vandoor. De agent ging achter hem aan en wist hem op de Watersteeg staande te houden. De man kon niet aantonen dat het zijn fiets was waarop hij reed. Hij is aan gehouden en overgebracht naar het bureau. De fiets is op het politiebureau gestald in afwachting van de rechtmatige eigenaar.

Leiden Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Bij een warenhuis aan de Aalmarkt werden maandagmiddag 7 november twee mannen en twee vrouwen betrapt op het plegen van een winkeldiefstal. Rond 13.30 uur probeerden een 23-jarige man uit Waddinxveen en een 25-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs een spijkerbroek zonder te betalen mee te nemen. Rond 16.30 uur namen een 22-jarige vrouw uit Leiden en een 26-jarige man uit Franeker twee flessen parfum ter waarde van 110 euro weg zonder deze te betalen. Zij lieten deze zakken in een geprepareerde tas. Beide diefstallen werden opgemerkt, waarna ze door de bedrijfsbeveiliging werden overgedragen aan de politie. Na hun verhoor en het opmaken van processen-verbaal werden de verdachten in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.

Leiderdorp Bromfietser komt te val

Een 42-jarige bromfietser kwam maandag 7 november, rond 21.30 uur, op de Engelendaal ten val. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet daar een bloedproef van hem afnemen in verband met het bestaan van verdenkingen dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na diefstal telefoon

De politie hield dinsdagmorgen 8 november een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan. Hij wordt er van verdacht op maandag 12 september tijdens schoollessen een mobiele telefoon van een schoolgenoot te hebben gestolen. Dit gebeurde op een scholengemeenschap aan de Anna van Burenlaan. De politie kwam de verdachte op het spoor na de aangifte van de benadeelde. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Gouda Aanhouding na bedreiging

Een 41-jarige man uit Gouda is dinsdagmorgen 8 november door de politie aangehouden. De politie verdenkt de man er van een medewerker van de gemeentelijke afdeling Dienst Arbeid en Inkomen gevestigd aan Klein Amerika te hebben bedreigd met de dood. De medewerker kreeg de bedreigingen per post toegestuurd. Op maandag 17 oktober deed hij daar aangifte van bij de politie. In het daarop ingestelde onderzoek door de politie kwam men uit bij de verdachte, een cliënt van de afdeling. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek wordt tegen hem voortgezet. Daarin wordt ook onderzocht of hij verantwoordelijk is voor eerdere telefonische bedreigingen aan het adres van de medewerker.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --