Provincie Flevoland




Europese bijdrage voor Ecopark in Emmeloord

Ecopark is een nieuw bedrijventerrein bij Emmeloord met 24 woon-werk eenheden. De afvalstromen op dit terrein worden zo efficiënt mogelijk ingezameld met zo min mogelijk transport. Zowel huisvuil, bedrijfsafval als groenafval worden gescheiden verzameld op het milieuerf. Het groenafval wordt op dit erf gecomposteerd in zogenaamde Biocoms.

De inzamelfrequentie van compost gaat op deze wijze terug van 40 keer per jaar naar 5 keer per jaar en het huishoudelijk afval en bedrijfsafval kan in één ronde worden opgehaald, wat 26 ophaalrondes per jaar scheelt. Deze wijze van afval inzamelen is nieuw in Flevoland en heeft daarom een Europese subsidie van 20.000 euro gekregen. Als de proef succesvol is, kunnen andere bedrijventerreinen het systeem overnemen.

Voor meer informatie over het Ecopark kunt u terecht bij de heer Cramer van de gemeente Noordoostpolder, telefoon 0527 633 911.Voor meer informatie over het Europese Programma kunt u bellen met het Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 485.