Politie Drenthe

dinsdagmorgen

Assen 08-11-2005

Politie vordert bloedproef van automobilist

OUDEMOLEN - De politie heeft maandagavond in het ziekenhuis in Assen een bloedproef gevorderd van een 59 jarige automobilist uit Vries. De man was op de Linthorst Homanweg in Oudemolen met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De politie trof hem aan in een woning in de buurt van het ongeval.

Uit de blaastest bleek dat de man had gedronken. Omdat hij voor onderzoek naar het ziekenhuis moest is daar van hem een bloedproef genomen.

Twee bestuursters gewond bij aanrijding

UBBENA - Bij een verkeersongeval op de Asserweg in Ubbena zijn maandagmiddag twee automobilisten gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 29 jarige automobiliste uit Peize botste met haar auto achter op de auto van een 52 jarige vrouw uit Vries. Die stond te wachten achter een voorgesorteerd staande vrachtauto, bestuurd door een 39 jarige man uit Eext. Door de klap schoof de vrouw uit Vries met haar auto onder de vrachtauto. Beide vrouwen zijn door de brandweer uit het wrak van hun auto bevrijd.

Automobilist weg na botsing

NIETAP - De politie kreeg maandagavond tegen half twaalf melding van een verkeersongeval op de Vagevuurselaan in Nietap waarbij een personenauto op een boom was gebotst. Ter plaatse was er niemand bij de auto aanwezig en het bleek dat de kentekenplaten van de auto verwijderd waren. Omdat het kenteken van de auto in de voorruit gegraveerd stond kwam de politie achter de kentekenhouder. Toen kwam ook aan het licht dat er voor de auto geen geldige APK was afgegeven en dat de auto niet verzekerd was. Een 60 jarige man uit Veenhuizen, die zich aanvankelijk voordeed als getuige bleek de auto te hebben bestuurd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Voetbalvereniging gedupeerd door inbraak kantine

BARGER COMPASCUUM - Een voetbalvereniging uit Barger Compascuum is ernstig gedupeerd door een inbraak in zijn kantine. Een medewerker ontdekte maandagmiddag dat alle ruimtes in het gebouw overhoop gehaald waren. Onderzoek leverde op dat het de dieven ging om bier, frisdrank en snoep. Verder zijn er nog een TV satelietontvanger en 70 Cd's met hoofdzakelijk piratenmuziek meegenomen.

Om in het gebouw te komen is een bovenlicht vernield.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Ramona Venema (0652 - 528533) het perspiket over tot woensdagmorgen 08.00 uur.