Utrecht stad 13.30 uur

Utrecht 08-11-2005 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Man aangehouden voor heling UTRECHT - De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het proberen te verkopen van een gestolen minibike.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van het fietspad langs de J.M. de Muinck keizerbrug twee mannen bij een miniscooter staan. Op het moment dat de agenten in de richting van de mannen reden, vertrok een van de mannen op zijn scooter. De tweede man bleef bij de minibike staan. De 18-jarige man uit Utrecht kon niet goed aangeven hoe hij aan de bike kwam. Tevens bleek dat de bike gesignaleerd stond omdat hij gestolen was in Culemborg. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel UTRECHT - Op de Vleutenseweg vond maandagmiddag een aanrijding tussen een scooter en personenauto plaats. Hierbij raakte de scooterbestuurder gewond.

Omstreeks 15.10 uur reed een 18-jarige man uit Wilnis op zijn scooter over de Vleutenseweg in de richting van Vleuten. Vanuit een uitrit kwam een 27-jarige man uit Heemstede met zijn auto rijden. De automobilist gaf geen voorrang aan de scooterrijder waardoor een aanrijding ontstond. De 18-jarige man werd met rugletsel naar het Ouderijnziekenhuis gebracht.

Winkeldief aangehouden UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van een winkel aan de Hof van St. Jan zag omstreeks 14.30 uur een man levensmiddelen meenemen zonder dat hij deze eerst had afgerekend. De 37-jarige dief (woonplaats onbekend) werd door het personeel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof UTRECHT - Op de Sartreweg vond maandagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 37-jarige man uit Amsterdam stond omstreeks 13.15 uur met zijn fiets voor het verkeerslicht ter hoogte van de Pythagoraslaan te wachten. Plotseling werd door een tot nu toe onbekende man zijn laptop uit zijn fietstas getrokken. De verdachten zagen kans om weg te komen. Later op de dag werd de politie gebeld dat de laptoptas -zonder inhoud - was teruggevonden op de Archimedeslaan.

De politie zoekt getuigen van de beroving ter hoogte van de Pythagoraslaan. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 - 88 44.