Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-11-2005 - Persberichten District I

GESTOLEN FIETS TERUGGEVONDEN
ZWIJNDRECHT - De politie heeft op maandag 7 november een 20-jarige man uit Zwijndrecht staande gehouden aan de Surinamestraat. De man reed op een splinternieuwe fiets waarvan het slot was doorgeslepen. Na controle bleek dat de fiets gestolen was op 5 november jl. De fiets wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

JOYRIDING
DORDRECHT - Een 45-jarige man uit Dordrecht heeft op zondag 6 november j.l. in de parkeergarage aan de Spuiboulevard zijn auto op andere plek teruggevonden dan waar hij was geparkeerd. De man heeft een jaarabonnement op de garage. Hij had zijn auto op 20 oktober j.l er daar neergezet. Toen hij afgelopen zondag weer naar de auto ging, ontdekte hij dat de wagen was verplaatst van dak 8 naar dak 9. De wagen stond dwars over twee parkeervakken. De achterbumper hing los. Ook zat er een deuk over het linker voorportier. De portieren van de auto waren niet meer op slot, de stuurkolom was opengebroken en de bedrading was doorgeknipt .Starten deed de wagen niet meer. De eigenaar van de wagen heeft op maandag 7 november j.l. aangifte gedaan van joyriding, vernieling en poging diefstal.

AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op maandag 7 november een 47-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op het politiebureau in Sliedrecht. De man wordt verdacht van het bezit van kinderporno op zijn computer. Hij heeft dit ook bekend. De man is in verzekering gesteld. De computer is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

CONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 7 november van 20.00 tot 23.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Patersweg, Jan van Galenstraat en Jacob van Heemskerckstraat. Er werden 17 procesverbalen geschreven voor onjuiste fietsverlichting, 1 proces-verbaal voor een onverzekerd voertuig en 1 proces-verbaal voor parkeren op een parkeerplaats voor invaliden.

VERDACHT VAN POGING INBRAAK
Rechercheonderzoek lost 32 zaken op (vervolgbericht 25 september 2005) ZWIJNDRECHT/REGIO De politie heeft in een onderzoek 32 zaken opgelost en tien verdachten aangehouden. Het gaat om diefstallen en vernielingen. De zaken gebeurden in Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht. De recherche in Dordrecht begon het onderzoek na de aanhouding van drie jongeren in de nacht van zaterdag op zondag 25 september 2005. De politie kreeg de melding dat een groepje jongeren inbrak in een camper die stond op de Bolero in Zwijndrecht. Uiteindelijk hielden agenten daar drie jongens uit Zwijndrecht aan. In het onderzoek dat volgde kwamen nog zeven verdachten naar voren. In totaal gaat het om acht jongens en twee jongedames. Van de tien verdachten zijn er vier minderjarig, 17 jaar. De rest is 18 of 19 jaar. Er komen negen verdachten uit Zwijndrecht en een uit Dordrecht. De tien jongeren worden verdacht van onder andere acht diefstallen van autos, vijf pogingen van autodiefstal en dertien inbraken in autos. Waarschijnlijk verdwenen zeven gestolen autos in de rivier. Inmiddels zijn er vijf uit het water gehaald. De verdachten gebruikten de autos alleen om er mee rond te rijden en haalden soms wat spullen uit de voertuigen zoals zonnebrillen, radios en gereedschap. Een aantal gestolen spullen is weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Naast de 32 opgeloste zaken bekenden de verdachten nog een aantal vernielingen, drie diefstallen van scooters en nog vier andere diefstallen waar de politie geen aangiften van heeft.