Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 8 november

Alkmaar 08-11-2005 - 14.00 uur

Aanpak vernielingen aan- en afvoerwegen rondom centrum Alkmaar

Alkmaar, 4 november 2005

De afgelopen tijd komt er bij de politie weer een stijgend aantal meldingen binnen over vernielingen in wijken rond het centrum van Alkmaar op donderdag, vrijdag en zaterdag. Deze vinden vooral plaats in de avond en nacht. Het blijkt hierbij vaak te gaan om jongeren die tijdens de koopavonden of na het uitgaan deze vernielingen plegen.

De politie gaat naar aanleiding van de meldingen deze overlast aanpakken. Vanaf vrijdagavond 11 november a.s zal er door het team van politiebikers extra gesurveilleerd worden op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht, op de aan- en afvoerroutes van en naar de stad, waarbij met name de aandacht gaat naar de gebieden in en rond de Huiswaarden en de Westerweg. Ook de hulp van bewoners wordt bij de aanpak van de vernielingen ingeroepen. Ziet u tijdens het thuiskomen, langsrijden of het uitlaten van de hond één of meerdere jongeren vernielingen plegen of schreeuwend door de straat lopen? Dan kunt u op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht bellen naar 0900-8844 onder vermelding van slooproute Alkmaar. Heeft u de dader(s) in zicht? Dan belt u 112. Uw melding wordt direct doorgeven aan de surveillerende bikers. De politie kan zo samen met u zorgen voor een betere veiligheid.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval

Venhuizen, maandag 7 november 2005.

Maandagavond kort voor middernacht raakte een 29-jarige man uit Lelystad gewond bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto in de richting van Enkhuizen. Tussen de Raadhuislaan en de Markerwaardweg kwam hij met één van de wielen in de berm terecht. Dit werd volgens de bestuurder veroorzaakt door een tegenligger die voor een deel op zijn weghelft reed. De man uit Lelystad verloor de macht over het stuur en belandde in een aan de overkant van de weg gelegen sloot. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. Tijdens het onderzoek bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Een bloedonderzoek moet uitwijzen of het om een strafbare hoeveelheid gaat. De auto werd volledig vernield.

Inbraak woning.

Callantsoog, dinsdag 8 november 2005.

Tussen maandag 15.30 uur op dinsdag 01.30 uur, werd ingebroken in een woning aan de Helmweg. Men kwam in de woning door het vernielen van een raampje. Vanuit de woning werd een grote hoeveelheid goederen weggenomen waaronder geld en een tv. Omdat het pand is verhuurd aan verschillende personen is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies is weggenomen.

Grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in woning en opslagplaats.

Den Helder, maandag 7 november 2005.

Maandagavond trof de milieupolitie in een woning aan de Beerzestraat en een berging aan de Ruigeweg een grote hoeveel vuurwerk aan. Het onderzoek werd ingesteld nadat bij de politie informatie was binnengekomen dat de bewoner en gebruiker vuurwerk in zijn woning en berging had opgeslagen. Op beide plaatsen vonden politiemensen in totaal 368 kg vuurwerk, waaronder een aantal 100.000 klappers (Chines rollen) en ruim 5000 zogenaamde strijkers. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De bewoner en eigenaar verklaarde het illegale vuurwerk voor eigen gebruik te hebben gekocht in België. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie gaat er van uit dat met de inbeslagname van deze goederen de vuurwerkoverlast af zal nemen.

Man ernstig gewond na mishandeling.

Zwaag, maandag 7 november 2005.

Maandagavond heeft een 41-jarige man uit Hoorn aangifte gedaan van zware mishandeling. Deze vond plaats in een bedrijfshal aan de Corantijn. De verdachte, een 46-jarige man uit Hoorn, en het slachtoffer bevonden zich in de bedrijfshal. Beiden zijn kennissen van elkaar. Het slachtoffer was bezig met een reparatie aan een machine toen hij plotseling door de verdachte met een ijzeren staaf op het hoofd werd geslagen. Hij kon een aantal volgende slagen afweren en wist te ontkomen. Hij werd door een kennis opgepikt en overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan verschillende verwondingen aan het hoofd werd geholpen. De identiteit van de verdachte is bekend. Hij kon echter nog niet worden aangehouden. De mishandeling is vermoedelijk het gevolg van financiële perikelen tussen het slachtoffer en de verdachte.

Twee gewonden na eenzijdig ongeval

Wieringerwerf, maandag 7 november 2005.

Maandagavond omstreeks 22.20 uur raakten twee personen gewond na een eenzijdig ongeval op de Zeugweg. De bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Kreileroord, reed over de Zeugweg toen hij door onbekende oorzaak in de berm terecht kwam. Tijdens het corrigeren raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Hierbij raakten zowel de bestuurder als een bij hem in de auto zittende passagier, een 16-jarige meisje eveneens uit Kreileroord, gewond. Beiden zijn met onbekende letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Woninginbraak

Hoorn, maandag 7 november 2005

Op maandagmiddag werd tussen 13.30 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de West in Hoorn. De dader kwam de woning binnen door het keukenraam aan de achterzijde van het pand te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Hierbij werden onder meer geld, sieraden en de autosleutels ontvreemd. De inbreker probeerde vervolgens ook de personenauto te stelen. Dit lukte echter niet omdat hij gezien werd door omwonenden. De dader vluchtte daarop weg.

Fietscontrole

Wognum, maandag 7 november 2005

Op maandagmiddag werd een half uur gecontroleerd op de fietsende jeugd op de Oosteinderweg in Wognum. Fietsers zijn verplicht het fietspad onder het viaduct te volgen, maar negeren dit gebod massaal. In de korte tijd van de controle werden 34 bekeuringen uitgeschreven. Het ging voornamelijk om schooljeugd op weg naar huis. De controle was het gevolg van een gesprek dat de politie heeft gevoerd met een vertegenwoordiging van dorpsbewoners (klantenpanel). Zij gaven aan dat door het verkeersgedrag van de fietsende jeugd vaak overlast en gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Het resultaat van deze controle geeft aanleiding de controle nog een aantal malen te herhalen.

Verkeerscontrole

Heiloo, maandag 7 november 2005

Op maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Vennewatersweg in Heiloo.In totaal kregen twaalf bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 94 km per uur. Tijdens de controle kregen ook zes bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Schagen, maandag 7 november 2005

Op maandagmiddag werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Havenstraat in Schagen. Hierbij kregen 17 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Vuurwapens in woning

Heerhugowaard, maandag 7 november 2005

Op maandagmorgen omstreeks 09.00 uur werd de politie geroepen naar een woning aan de Pelmolen te Heerhugowaard. Ter plaatse bleek de bewoner in geestelijke nood verkeerde en vernielingen in zijn woning aangericht. Hierbij was de man zich gewond geraakt. Toen de politie hem naar een arts wilde brengen wilde de man de deur dichtgooien. Ook zei hij dat hij een vuurwapen had en dat het op een bloedbad uit zou draaien als men hem mee wilde nemen. De politie wist de man aan te houden en over te brengen naar het politiebureau waar een hulpverleningstraject werd gestart. Vervolgens werd de woning van de man onderzocht. Hierbij werden diverse wapens aangetroffen, namelijk een luchtdrukgeweer, een niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool en twee vuurwapens. De wapens werden in beslag genomen.

Diefstal auto

Noord-Scharwoude, maandag 7 november 2005

Op maandagavond werd tussen 19.30 en 21.30 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Kerklaan in Noord-Scharwoude. De auto stond ter hoogte van atelier Zes. Het ging om een grijze Hyundai ATOS met kenteken 75-HL-BP. De dief bleek de autosleutels uit de jas van de bestuurster te hebben gestolen. De jas hing in de garderobe van het atelier.

Laatst gewijzigd 08-11-2005 14:18 | © Politie Noord-Holland Noord |