Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


08 november 2005


Apeldoorn - Vrouw in woning overvallen


Een 68-jarige Apeldoornse werd op dinsdag (08-11) rond 02.30 uur in haar woning aan de Marchantstraat overvallen door een onbekende man. De man was binnen gekomen door het forceren van een raam aan de zijkant van de woning. De bewoonster werd gewekt door een onbekende man die geld eiste en haar bedreigde. De man nam een gering geldbedrag en sierraden mee. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Het signalement van de dader luidt: ong. 1.70 m lang, droeg een zwarte muts, een groen/gele sjaal, en blauwe spijkerbroek, zwarte jas en witte handschoenen.
De politie verzoekt getuigen of anderen die iets van het incident of de man met het genoemde signalement weten, te bellen via 0900-8844.


Apeldoorn - mannen met inbrekersgereedschap aangehouden

De politie heeft afgelopen nacht (8/11) twee mannen van 19 en 26 jaar Deventer aangehouden nadat bij een politiecontrole bleek er dat in de auto waarmee ze reden inbrekersgereedschap en handscanners lagen.
De mannen werden rond 03.30 uur gecontroleerd op de Egerlaan.
De 19 jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De mannen werden voor ander onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Brandstichting auto's

Op het terrein van een autobedrijf aan de Floralaan werden in de nacht van maandag op dinsdag (07/08-11) drie auto's in brand gestoken. Een buurtbewoner reageerde alert en wist de brand te doven met een blusapparaat. De zijramen van de auto's werden vernield waarna er in de auto's brand gesticht werd. Het interieur van de auto's raakte aanzienlijk beschadigd. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit incident via
telefoonnummer 0900 8844.


Apeldoorn - Fietsster raakt gewond

Een 13-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte maandagmiddag (7/11) rond 14.40 uur gewond na een aanrijding. Het meisje fietste over de Ugchelseweg. Op de kruising met de Hattemseweg sloeg zij links af. Hierbij liet zij een tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Apeldoorn niet voorgaan. Het meisje werd door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Zij had enkele schaafwonden en een pijnlijke knie. De bromfietser bleef ongedeerd.


Apeldoorn - Drankrijder in niet verzekerde auto

Bij een politiecontrole afgelopen nacht (8/11) op de A50 bleek de auto van een 36-jarige Apeldoorner niet verzekerd. De man had bovendien alcohol gebruikt.
Hij blies 0,8 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Apeldoorn - Auto met GPS weer terug

De 38 jarige Apeldoorner, wiens personenauto afgelopen nacht bij zijn woning aan de Bosweg werd ontvreemd, heeft zijn auto weer terug. De auto was voorzien van GPS en via de GPS-centrale werd duidelijk dat de auto in een straat in Rotterdam stond.
De auto werd ontvreemd nadat er bij de inbraak vanuit zijn woning de autosleutel werd weggenomen


Apeldoorn - Veelpleger ingesloten

Agenten hebben maandagmiddag (7/11) een 32-jarige veelpleger uit Apeldoorn aangehouden. De man gedroeg zich rond 17.00 uur erg vervelend in een winkel in de Hoofdstraat. Hij was tevens onder invloed van alcohol. Bij het zien van de politie, wilde de man er vandoor gaan. In de jaszakken van de man werd decoratiemateriaal, afkomstig uit de winkel, aangetroffen. Hierop werd hij aangehouden. Bij de aanhouding was de man agressief. Hij werd dor het daderteam voor nader onderzoek ingesloten en zal donderdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De man blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --