Gemeente Dinkelland


9 november 2004

Persbericht

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeenten Hengelo, Borne en Dinkelland, het waterschap Regge en Dinkel en de Landinrichtingscommissie Saasveld-Gammelke

Akkoord over integrale visie stadsrand Hengelo-Noord/Borne

De Colleges van B&W van de gemeenten Hengelo, Borne en Dinkelland en het Dagelijks Bestuur van het waterschap Regge en Dinkel hebben op 9 november met het Concept Integrale Visie Stadsrand Hengelo - Noord / Borne / Dinkelland ingestemd voor inspraak en vrijgegeven. De integrale ontwikkelingsvisie geeft aan hoe de stadsrand zich in de toekomst als een goed overgangsgebied tussen stad en landschap kan ontwikkelen.

In de stadsrand van de gemeente Hengelo, Borne en Dinkelland is het een belangrijke uitdaging om stad en land nader tot elkaar te brengen. In de stadsrand zijn veel ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, landbouw, recreatie en natuur. Tot nu toe ontbrak voor de integrale afstemming een samenhangend karakter. Dankzij integrale afstemming is beter inzicht in hoeverre de lopende en verwachte ontwikkelingen elkaar versterken of verstoren.

De integrale ontwikkelingsvisie, die vandaag door de vier besturen akkoord is bevonden, is geen blauwdruk hoe de stadsrand exact uitgevoerd zal worden, maar laat in hoofdlijnen de ontwikkelingsrichting tot 2030 zien. Verantwoordelijk voor de besluitvorming, de afstemming en de exacte invulling van de verschillende gebiedsdelen zijn de afzonderlijke partijen.

Nu de vier besturen op hoofdlijnen akkoord zijn zal het concept van de integrale visie voorgelegd worden in de raadscommissies van de drie gemeenten. Onderdeel van het voorstel is, de conceptvisie ter inzage te leggen en de bewoners de mogelijkheid te bieden hierop te reageren.