Gemeente Barneveld


Meldpunt Barneveld voor leefomgeving

De gemeente Barneveld lanceert een informatiecampagne om het nieuwe centrale meldpunt bij alle bewoners bekend te maken. Als er iets niet in orde is op de openbare weg kan dit via het meldpunt worden doorgegeven. De meldingen en de acties die erop worden ondernomen, worden in de computer gezet. Op termijn is het de bedoeling dat bewoners de afhandeling van de melding ook via internet kunnen volgen.

Voor de campagne is materiaal ontworpen met voorbeelden erop. Onder een kapotte lamp staat de tekst: "Meld die kapotte lamp snel, bel 495 495 of surf naar barneveld.nl." Zo is er ook een beeld van een losse stoeptegel, een verstopte afvoerkolk en een overhangende tak. Door het meldpunt kan de gemeente de dienstverlening verbeteren. Bewoners kunnen niet alleen bellen, zij kunnen ook op elk moment hun melding doorgeven via de website. Telefonistes van het meldpunt kunnen de melding volgen en zien welke stappen reeds ondernomen zijn. Hierdoor kunnen ze melders goed informeren over de wijze waarop de melding opgelost (gaat) worden. Daarnaast krijgt de gemeente op deze manier gegevens over de plekken waar veel hinder is en over de aard van de hinder. Met deze gegevens kunnen plekken waar structurele oplossingen nodig zijn sneller worden onderkend.

24 uur per dag bereikbaar Het meldpunt is via de website www.barneveld.nl 24 uur per dag bereikbaar. Op de homepage staat rechtsboven een knop Meldpunt. De melder krijgt een nummer waarmee hij of zij later informatie over de afhandeling kan opvragen bij de telefonistes van het meldpunt. Het meldpunt is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op nummer 495 495.

Campagne De gemeente wil met de informatiecampagne bereiken dat alle bewoners het telefoonnummer en internetadres onder handbereik hebben als er iets mis is in de openbare ruimte. Daarom wordt op donderdag 10 november een campagnesticker met de Donderdagkrant meegestuurd. Daarnaast verspreidt de gemeente posters en advertenties door de hele gemeente. Mensen die extra campagnemateriaal willen ontvangen, kunnen dat bij de gemeente aanvragen.

Barneveld, 3 november 2005 Mutatiedatum 08/11/2005