2e persbericht van dinsdag 8 november 2005

Eindhoven 08-11-2005 - Berichten uit de regio

Verdachten kluiskraken aangehouden

Op dinsdag 8 november heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) in samenwerking met Politie Brabant Zuid-Oost vier verdachten aangehouden en in verzekering gesteld in verband met het plegen van kluiskraken door heel Nederland.

Sinds januari 2003 kwamen bij de politie aangiften binnen van kluiskraken in winkels. Het betrof veelal winkelketens, maar ook andere detaillisten waren doelwit. In Brabant werden diverse kraken gepleegd in Eindhoven, maar ook in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland werden grote sommen geld buit gemaakt. De verdachten gingen nagenoeg altijd op dezelfde manier te werk: bij de inbraak in het bedrijf werd de alarminstallatie gemanipuleerd. Vervolgens werden de aanwezige kluizen ter plaatse open geslepen of meegenomen. De totale buit en schade bedragen enkele miljoenen euros.

De aangehouden verdachten, variërend in leeftijd van 27 tot 39 jaar, zijn allen woonachtig in Eindhoven. Eén verdachte verbleef in Delft en is daar aangehouden. Tijdens doorzoeking van zes woningen en garageboxen in Eindhoven werden (onder meer) vijf autos, computers, beeld- en geluidsapparatuur en geld in beslag genomen.

Naar verwachting worden binnenkort meerdere arrestaties verricht.

Eindhoven: Zes personen aangehouden tijdens hennepknippen

De politie heeft dinsdag rond 11.30 uur vijf vrouwen afkomstig uit Helmond en een man uit Eindhoven aangehouden in een woning aan de Veelakker. De politie kwam het pand binnen toen de vijf vrouwen bezig waren met het knippen van de toppen van hennepplanten. Er was al ruim zes kilo henneptoppen geoogst en er lag nog 7,5 kilogram hennepplanten om verwerkt te worden. De drugs zijn in beslag genomen en de zes verdachten, variërend in leeftijd van 39 tot 50 jaar, zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Motor en mountainbike gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is bij een woning aan de Dordognelaan een motor en een mountainbike gestolen. De daders wisten een tuinpoort te openen. Ze namen een zwarte Suzuki GSX 600F met het kenteken MV-06-DH mee. De motor stond afgesloten voor een schuurtje. Uit het schuurtje werd bovendien een blauwe met zilverkleurige mountainbike gestolen.

Eindhoven: Man beroofd van fototas

Maandagochtend rond 11.00 uur is op Cranendonck een 28-jarige Eindhovenaar van zijn fototas beroofd. Hij fietste over het fietspad in de richting van de Kasteellaan toen hij door een man op een fiets werd gepasseerd. Deze man rukte de fototas met daarin een fotocamera van de schouder van de Eindhovenaar. Het signalement van de man: blank, onverzorgd uiterlijk, 1.75 1.80 meter, 20-30 jaar, mager. Hij droeg een groene zomerjas en een lichte spijkerbroek. Hij fietste op een zwarte omafiets.

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heet dinsdagmiddag verkeerscontroles gehouden in het stadsdeel Strijp. Er werd onder meer gecontroleerd in de Willemstraat, de Strijpsestraat en de Noord Brabantlaan. Er zijn 23 verkeersdeelnemers bekeurd. Maar liefst elf automobilisten kregen een boete opgelegd vanwege niet handsfree telefoneren in de auto. Verder bekeurde de politie voor het rijden door rood en voor bromfietsers zonder helm.

Helmond: Diefstal aanhanger

Maandagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur is op een pleintje aan de Hindestraat een aanhanger gestolen. De aanhangwagen was geladen met een bruine partytent.

Deurne: Verkeersongeval

Een vrouw van 78 uit Vlierden is dinsdagmiddag rond 12.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Vlierdenseweg en Kapelweg in Deurne. De vrouw reed op haar snorfiets over de Kapelweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende bromfietser. De brommer werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit Deurne. De vrouw raakte gewond aan haar schouder is ze is naar een ziekenhuis gebracht.