Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 8 november

BREDA, 8 november 2005

Man aangehouden na oneerbare voorstellen meisjes

BREDA: De politie heeft maandagavond een 26- jarige man uit Breda aangehouden nadat hij drie minderjarige meisjes in Breda oneerbare voorstellen had gedaan. De man reed rond 21.00 uur met zijn auto over de Acaciastraat langs drie meisjes (16, 16 en 15 jaar) die daar liepen. In het voorbijgaan vroeg hij de meisjes of ze seks met hem wilden. De meisjes reageerden daar niet op en reden door. De man reed door en stopte vervolgens even verderop. Hij stapte uit en toonde zijn geslachtsdeel aan de meisjes. Daarna reed hij weer verder. Op basis van het signalement van de meisjes en het kenteken van de auto kon de man later in zijn woning in Breda aangehouden worden. Hij heeft het doen van oneerbare voorstellen toegegeven, maar ontkent zijn geslachtsdeel te hebben getoond aan de meisjes.

De Bredanaar is in de loop van dinsdagochtend in vrijheid gesteld.

Aanhouding verdachte (53) van seksueel misbruik dochter

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend een 53-jarige Bredanaar aangehouden in zijn woning in Breda. Hij heeft bekend zijn nu 19-jarige dochter seksueel te hebben misbruikt. Het misbruik vond plaats in de gemeente Moerdijk. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda

Fietsers op de bon voor rijden door voetgangersgebied

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen tijdens een voetsurveillance in de binnenstad vier fietsers op de bon geslingerd. Zij reden allemaal door het voetgangersdomein in de binnenstad van Breda. De boete voor deze overtreding bedraagt 25,00. Eén van hen kon zich ook niet legitimeren, toen daar door een agent om gevraagd werd.

Politie onderzoekt poging tot beroving

BREDA: Een 18-jarige inwoner van Breda is maandagavond slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De man fietste over de Terheijdenseweg, in de richting van Terheijden. Bij de verkeerslichten aan de Nieuwe Kadijk kwam een onbekende man achter hem aan fietsen. Bij het passeren, ter hoogte van het Baroniecollege, pakte de onbekende fietser het slachtoffer bij zijn schouders en eiste de bezittingen van de man. Toen de Bredanaar zich losrukte, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Het feit is gepleegd rond 18:40 uur. De dader staakte vermoedelijk zijn actie, omdat een groep mensen voor de school stonden. Mogelijk dat zij getuige waren van de beroving. Het slachtoffer hield geen letsel aan de klap over, maar is wel hevig geschrokken.

Bredase gewond bij verkeersongeval

BREDA: Een 57-jarige inwoonster van Breda is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw werd op een parkeerterrein aan de Antiloopstraat aangereden door een 46-jarige automobilist uit Breda. De man liet de vrouw niet voorgaan toen hij met zijn auto achteruit reed. De Bredase is met een fractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Breda

Diefstal auto

PRINSENBEEK: Een 42-jarige inwoner van Prinsenbeek heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. De man parkeerde zijn Ford Fiesta maandagavond om 20:30 uur. Maandagochtend kwam hij tot de ontdekking dat de auto was weggenomen. Het kenteken van de auto is YD-88-HB.

Politie houdt Bredanaar aan na inrijden op motoragent

BREDA: Dinsdagmiddag heeft de politie een 26-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. De Bredanaar reed dinsdagmiddag rond 14:00 uur aan de Aardenhoek met zijn bromfiets in op een Bredase motoragent. De agent zag de scooterrijder aan het Minervum rijden zonder helm op. Dat was aanleiding om hem ter controle te laten stoppen. De bromfietser ging er direct op zijn bromfiets vandoor in een poging de agent van zich af te schudden. In de Aardenhoek reed de man zich vast in de doodlopende straat en reed vervolgens in op de politieman. Het lukte de agent vervolgens wel om de man tot stilstand te brengen. Daarbij ontstond tussen de agent en de bromfietser een worsteling. De politieman moest pepperspray gebruiken en riep de hulp in van collegas. De verdachte zag vervolgens kans om te vluchten in de richting van de Heusdenhoutsestraat. In een achtertuin van een woning in deze straat werd de verdachte door te hulp geschoten politiemensen gevonden. Ook nu reageerde hij niet op de aanwijzingen van de politie, waardoor hij met geweld naar de grond is gebracht en vervolgens is geboeid. De scooter van de verdachte is in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul