Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (08/11)

BERGEN OP ZOOM, 8 november 2005

Bewakingsbedrijf houdt man aan voor huisvredebreuk
BERGEN OP ZOOM: Een beveiligingsbeambte heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De beveiligingsbeambte had een inbraakalarm gekregen van een buurthuis aan de Goudenbloemstraat. Toen de beambte langs reed zag hij een man in het buurthuis staan. De man verklaarde zelf via de achterdeur te zijn binnengekomen. De man is aan de politie overgedragen en voor nader verhoor ingesloten.

Politie houdt bromfietscontrole
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagochtend een bromfietscontrole gehouden op de Ruytershoveweg. In totaal zijn 44 bestuurders gecontroleerd tussen 07.00 en 09.00.
Er zijn 25 bekeuringen uitgeschreven voor:
Overschrijding van de snelheid
17 x Verzekeringsplaat niet op juiste wijze aangebracht
1x Niet volgen van het fietspad

1x Niet dragen van een helm

1x Niet hebben van een bromfietscertificaat
3x Niet voorzien van een oranje- of gele plaat

1x Gladde banden

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag is er rond 00.45 uur ingebroken in een bedrijf aan de Rechtzaad. De daders zijn over het hekwerk geklommen aan de achterzijde van het bedrijf. Een ruit werd door de daders vernield waarna zij binnen konden komen. Uit het bedrijf is een flatscreen en een laptop meegenomen.

WOUWSE PLANTAGE: Diezelfde nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Plantagebaan. De daders knipte een gat in het hekwerk en namen een twaalftal rioleringsbuizen mee.

Politie houdt verkeerscontrole
ROOSENDAAL: Dinsdagochtend heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Jan Vermeerlaan. In totaal zijn 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.

Inbraak in school
ROOSENDAAL: Maandagavond rond 20.00 uur is er ingebroken in een school aan de Meidoornlaan. De daders vernielde een ruit aan de achterzijde en namen een computer met beeldscherm mee.

Auteur: Nicolette Bovenhorst