Ingezonden persbericht


Media alert

Wie wordt 'Het leukste huisdier van Nederland'?

~ de twintig genomineerde dieren zijn bekend! ~

Amsterdam, 8 november 2005 - De spanning stijgt op www.jouwdier.nl, want over 20 dagen wordt bekend wie 'Het leukste huisdier van Nederland' heeft! Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt van de dieren die meedingen naar deze titel. De baasjes van Bas, Funny, Indy, Maggie, Shira, Znajda, Apollo, Ushi, Snufje, Dutje, Whoopi, Ziepo, Maya, Amy, Miami, Miwa en Ginger, Jeret, Charly, Poemmie, Misty en Mellow en zullen nu heel hard hun best moeten doen om de jury te beïnvloeden!

Sinds dierendag hebben 650 kinderen zich opgegeven voor de verkiezing, die Jouwdier.nl samen met Kids for Animals organiseert. De site is online sinds 2 september, maar inmiddels hebben al 5.300 kinderen een weblog gemaakt over hun huisdier.

De baasjes van de genomineerde dieren krijgen allemaal een uitnodiging voor de uitreiking op 26 november in Dierenpark Emmen. Daar wordt de top vijf van de leukste dieren bekend gemaakt in de categorieën honden, katten, konijnen/knaagdieren en overige dieren. Door een speciale jury bestaande uit Kids for Animals, Jouwdier.nl en Kidsplanet.nl zullen de genomineerde dieren worden beoordeeld.

www.jouwdier.nl is de eerste en enige community in Nederland waar jij je dier aan iedereen kan laten zien door heel eenvoudig een weblog over je huisdier te maken. Alle dierenfans hebben de afgelopen weken via http://hetleukstehuisdier.jouwdier.nl mogen stemmen op het dier van hun keuze. Op basis van deze stemmen is nu de lijst met genomineerde dieren samengesteld in de categorieën: honden, katten, knaagdieren en andere dieren.

(253 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over jouwdier.nl en newrulez
Jouwdier.nl is een initiatief van newrulez, gestart op 2 september 2005. newrulez b.v. is in 2004 opgericht als dochter van ilse media groep b.v. Het huidige portfolio van newrulez bestaat uit de eigen merken Kaboem, CU2, Startgames, Startspelletje, Startpaginakids, Jouwdier, Extrafris en het onderzoeksbureau newrulez research en marketing. Daarnaast exploiteert newrulez de sites van Sanoma Jeugd & Jongeren (Bobo.nl, Breakout.nl, Disney.nl, Donaldduckweekblad.nl, Fancy.nl, Tina.nl, Zozitdat.nl), Extrafris.nl en Kidsplanet.nl van KPN Internet. newrulez volgt de ontwikkelingen in de jongerenmarkt op de voet. De komende paar jaar bouwt, ontwikkelt en onderhoudt newrulez succesvolle mediamerken, formats en formules die gericht zijn op de doelgroep jongeren van 4 tot 29 jaar. Voor meer informatie over newrulez verwijzen we je naar www.newrulez.nl.

Wil je de uitreiking in Dierenpark Emmen bijwonen? Neem contact op met:
Rian de Wit of Ilona de Bok van LEWIS
T : 040-2354600
E : riand/ ilonadb@lewispr.com

Voor meer persinformatie:
Toon Branbergen
T: 020-8404747
E: toon.branbergen@newrulez.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com