Ingezonden persbericht


Nieuwe aanpak van winkelcriminaliteit

Minister Donner op winkelbezoek in Leidsenhage

Hoe gaat het met de aanpak van winkelcriminaliteit in Nederland? Winkelcriminaliteit zorgt voor een jaarlijkse schade van bijna één miljard euro. Winkels hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de veiligheid van consumenten en medewerkers en in 2003 zijn harde afspraken met de overheid gemaakt over een betere samenwerking en nieuwe methoden om winkeldiefstal te voorkomen.

De detailhandel zet nu de volgende stap in de harde aanpak van winkelcriminaliteit. Op dinsdag 8 november 2005 worden nieuwe afspraken tussen de overheid en de winkeliers gemaakt. Het is de bedoeling om de komende jaren nog harder op te treden tegen winkelcriminaliteit.

Graag nodigen wij u uit voor de ondertekening van het Convenant 'Aanpak Winkelcriminaliteit Deel II' waarbij de nieuwe, harde afspraken worden bekendgemaakt. De samenwerking tussen overheid en winkeliers worden met dit convenant opnieuw versterkt.

Na de ondertekening gaat Minister Donner een aantal winkels bezoeken om zich te laten informeren over de dagelijkse aanpak van winkelcriminaliteit door winkeliers.

Samen met de beide voorzitters van het Platform Detailhandel Nederland wordt het convenant ondertekend door Minister Donner (Justitie), Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) en Staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken). Minister Donner geeft namens de overheid een toelichting op het convenant en de gezamenlijke aanpak van winkelcriminaliteit.

De ondertekening vindt plaats bij de Vroom en Dreesmann in het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. U bent vanaf 11.15 uur welkom bij de ondertekening. Na de ondertekening en tijdens het winkelbezoek van Minister Donner is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de ondertekenaars. Het programma treft u bijgevoegd.

Wij rekenen graag op uw aanwezigheid en verzoeken u vriendelijk bijgaand antwoordformulier in te vullen en te retourneren aan het Platform Detailhandel Nederland.

Met vriendelijke groet,
PLATFORM DETAILHANDEL NEDERLAND

Anouk Achterberg, Public Relations
Telefoon : 070 - 320 23 45

Programma ondertekening Convenant Winkelcriminaliteit II

Datum: Dinsdag 8 november 2005
Plaats: Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam

Onderwerp: Ondertekening Convenant Aanpak Winkelcriminaliteit Deel II

Ontvangst:
Vroom & Dreesmann (V&D)
Berkenhove 1
Telefoon: 0900 - 235

11.15 uur Ontvangst in Vroom en Dreesmann

11.30 uur Ontvangst van Minister Donner, Minister Remkes en Staatssecretaris Van Gennip

Welkomstwoord door de heer Van der Geest, co-voorzitter Platform Detailhandel Nederland

11.35 uur Speech door de heer Hamming, co-voorzitter Platform Detailhandel Nederland

11.45 uur Ondertekening Convenant 'Aanpak Winkelcriminaliteit Deel II'

11.50 uur Speech door Minister Donner van Justitie

12.00 uur Start winkelbezoek met Minister Donner onder leiding van de heer Zuydwyk (ondernemer / centrummanager Leidsenhage)

12.45 uur Ontvangst bij Hennes & Mauritz (H&M)

12.50 uur Welkom door de heer Knijnenburg (H&M)

13.00 uur Afsluiting programma


---- --