Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 26 september 2005

HBM-seminars over moderne meet- en weegtechnieken

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), één van de toonaangevende producenten van meet- en weegapparatuur, organiseert van 8 t/m 11 november in het Campanile Hotel te Vilvoorde (bij Brussel) een serie seminars over weegtechniek, digitale meettechniek en rekstrookmetingen. Tijdens de seminars -HBM on Tour- komt zowel de basisinformatie over moderne meet- en weegtechnologie aan de orde als ook specifieke technieken voor bepaalde toepassingen. HBM richt zich met deze seminars op een breed scala van sectoren waaronder de procesindustrie (food en chemie), constructie en machinebouw, de automotive en transportsector en productiebedrijven.

HBM is specialist op het gebied van (industriële) weeg- en meettechniek. Met de seminars wil HBM bedrijven en instellingen informeren over de werking en toepassing van moderne weeg- en meettechnologie. Daarbij komen de inrichting van de meetketen, de toepassingsmogelijkheden, de installatie van meetopnemers en apparatuur, de analyse van meetgegevens en zaken als kalibratie aan de orde. Op de eerste drie dagen van HBM on Tour wordt een drietal onderwerpen theoretisch behandeld. Vrijdag is er een workshop over de toepassing van rekstroken gepland.

Het programma:

" dinsdag 8 november: basis weegtechniek, principes, installatie en kalibratie. " woensdag 9 november: digitale meettechnieken, bedienen van complexe meetsystemen en mobiele data-acquisitie. " donderdag 10 november: rekstrooktechnologie, experimentele spanningsanalyse en applicatietips met voorbeelden " vrijdag 11 november: workshop rekstrookapplicatie

Zowel de seminars als de workshop duren van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname aan de seminars op dinsdag, woensdag en donderdag is gratis; voor de workshop op vrijdag wordt een vergoeding van 250 euro per werkplek gevraagd. Elke werkplek is geschikt voor maximaal drie personen van één bedrijf. Er is slechts een beperkt aantal werkplekken beschikbaar.

Voor een exemplaar van de seminarbrochure met het complete programma of voor inschrijving kunt u contact opnemen met HBM: via info@bnl.hbm.com of via telefoonnummer 0344-673434. Het programma is ook te vinden onder de link naar 'HBM on Tour' op www.hbm.com. Om zeker te zijn van een plaats bij één of meer van de seminars is vroegtijdige reservering aan te bevelen. Dit kan tot een week voor de seminars.


---

Noot voor de pers: informatie over HBM kunt u vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telelefoon: 0344-673434 of per e-mail: peter.vanspaandonk@hbm.com.

De seminars zijn ook toegankelijk voor de pers. Journalisten kunnen zich aanmelden via Wisse Kommunikatie, Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.