Ingezonden persbericht

Aankondiging Felix & Sofie - filosofisch cafe

De meesters en het filosofisch canon & eten en weten

AMSTERDAM, 20051018 -- Felix en Sofie is een filosofisch cafe dat op iedere tweede dinsdag van de maand georganiseerd wordt in het Plantage Cafe in Amsterdam.


Datum: 8 november
Plaats: Studio Plantage (Plantage Kerklaan 36)
Aanvang: 21:00
Toegang: gratis

Column
Frank en Maarten Meester gaan nu eindelijk voor de filosofische knock-out...

De Meesters en het filosofische canon
Vorig seizoen ruzieden Frank en Maarten Meester elke maand in Felix-en-Sofie met veel humor over de geschiedenis van de filosofie. Tijd om na afloop eens wat serieuzer op de zaak in te gaan. Wie bepaalt eigenlijk de geschiedenis van de filosofie? Wat is het nut van de geschiedenis van de filosofie? En welke culturele waarde kan de canon hebben nu deze zelfs bij het Kruidvat ligt? Frank en Maarten Meester zijn medewerkers van Filosofie Magazine en schrijvers van het boek "Meesters in de filosofie".
Interview: Hans Kennepohl

Eten en Weten
Op welke manier geven wij betekenis aan het eten, en geeft het eten betekenis aan ons? Rick Dolphijn en Robin Brouwer zijn als filosofen geĂŻnteresseerd in de verhalen die worden verteld met het eten. aan de hand van cultuurtheoretische en filosofische inzichten van met name de cultuurfilosoof Gilles Deleuze proberen ze uiteen te zetten wat er aan het veranderen is in onze opvattingen over eten.
Interview: Tiers Bakker




Felix & Sofie