TNT Group

Statement - 7 november 2005

Statement TNT N.V.

TNT heeft kennis genomen van het artikel van 4 november 2005 in de Financial Times, getiteld TNT tax probe raises questions en van het artikel van 5 november 2005 in het Financieele Dagblad, getiteld TNT verzweeg twee jaar lang taksprobleem. Beide artikelen bevatten onjuistheden.

Zoals eerder gemeld, heeft onze Audit Committee in begin 2004 het initiatief genomen tot een onderzoek dat tot de conclusie heeft geleid dat niet alle relevante details van de valutatransacties waarnaar in genoemde artikelen wordt verwezen op adequate wijze aan de UK Inland Revenu waren gemeld; onze Audit Committee heeft deze bevindingen medegedeeld tijdens onze jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in april 2004; in augustus 2004 hebben we een rapport over deze kwesties aan de Inland Revenu overhandigd; en begin 2005 hebben we met de Inland Revenu een schikking met betrekking tot deze kwesties getroffen. Het onderzoek deed geen bevindingen over betrokkenheid bij fraude en daarom zijn wij van mening dat de suggestie die in een van de artikelen wordt gedaan dat TNT in 2002 op de hoogte was van fraude niet juist is. De schikking die met de Inland Revenu werd getroffen maakte dat wij deze kwesties konden afsluiten en bepaalde ook onze finale aansprakelijkheid in deze.

Zoals eerder gemeld zijn wij, aansluitend op de bovengenoemde kwesties, sedert augustus 2004 bezig een addendum op eerdergenoemd rapport aan de Inland Revenu voor te bereiden waarin andere UK belastingkwesties, die geen onderdeel waren van het eerdere onderzoek, aan de orde zullen komen en we zijn afzonderlijk daarvan de belastingsituatie van bepaalde non-UK dochtermaatschappijen aan het onderzoeken. Zoals eerder gemeld hebben deze onderzoeken de laatste maanden de mogelijkheid van onwettige handelingen met betrekking tot andere belastingkwesties aan het licht gebracht en onze Audit Committee heeft, ten behoeve van de Raad van Commissarissen, de verantwoordelijkheid voor het toezicht op deze onderzoeken op zich genomen, daarbij geassisteerd door de heer Karel Kooijman, die in 2000 met pensioen ging als hoofd van de fiscale afdeling van Royal Dutch Shell Group. Aansluitend was de heer Kooijman tot 2003 part-time raadsadviseur van de Directeur-Generaal voor Fiscale Zaken van het Ministerie van Financien. De Auditcommitte heeft nu aan het team toegevoegd de heer Ad der Kinderen, de voormalige directeur belastingzaken van Koninklijke Philips Electronics. Zoals eerder gemeld zouden de resultaten van deze onderzoeken een materieel effect op TNT's resultaten en financiele positie kunnen hebben.

Het is zoals altijd ons beleid om transparant te zijn,ook ten aanzien van belastingkwesties en we zullen de markt verder informeren zodra er informatie beschikbaar is.
Publicatie datum: 08 november 2005 CET: 09:31

---

Page options


* Send to a friend

* Feedback

* Print

---


* Disclaimer

* Privacybeleid

De informatie op deze website is beschikbaar gesteld door TNT N.V. en/of een van haar groepsvennootschappen. Al het intellectuele eigendom met betrekking tot deze website is en blijft eigendom van TNT N.V. en/of een van haar groepsvennootschappen © 2005
* E-mail webmaster

* Contact

* Sitemap

* Toegankelijkheid