Ingezonden persbericht

Nieuwe LG GSM's zwart, strak en gestroomlijnd

Almere, 8 november 2005 - Met de S5100, een clamshell model en de S5200, een slide-up model, introduceert LG Electronics twee mooie, strakke mobiele telefoons voor de trendy en modebewuste beller. Met de chique, moderne en super gestroomlijnde zwarte 'bodies' zijn de S5100 en S5200 absolute eye-catchers.

De LG-S5100 en S5200 hebben een verscheidenheid aan multimedia functies, waaronder een 1.3 Mega-pixel digitale camera met 4x digitale zoom, een MP3 speler en 64 stemmige polyfone beltonen. Optimaal geluid dus, waarmee de telefoon ook muziekliefhebbers zal bekoren. De telefoons bevatten overigens genoeg geheugen om 2 uur aan filmpjes op te nemen. Met opties als Bluetooth, USB, GPRS en 68 MB geheugen zijn de telefoons ook voor diegenen met een drukke baan interessant. Handig wanneer je een carkit gebruikt of met een bluetooth headset wilt bellen. Met behulp van GPRS kan een gebruiker snel informatie via mobiel internet raadplegen.

"De tijd dat mobiele telefoons alleen als communicatiemiddel werden gezien, ligt ver achter ons. Mobiele telefoons worden steeds meer gebruikt voor multimedia toepassingen. Ze maken daadwerkelijk het leven makkelijker. Wij spelen op deze trend graag in," zegt Mr Mun-hwa Park, president en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company.

Toekomst LG en mobiele telefonie
LG zal ook in de toekomst nieuwe telefoons met verschillende geavanceerde multimedia functionaliteiten lanceren om haar positie als technologieleider nog verder te benadrukken. Hoewel LG actief blijft in de mobiele operator markt, gaat zij zich ook richten op de retail- en open distributiemarkt met een reeks van nieuwe geavanceerde premiumproducten. Hiermee wil LG in 2006 niet alleen verdere groei in de operatormarkt bereiken, maar ook in de open markt. Momenteel is LG wereldwijd de nummer vier producent van mobiele telefoons. In 2006 wil LG tot de wereldwijde top drie producenten van mobiele telefoons behoren. Door het introduceren van nieuwe technologieën en functionaliteiten, onderstreept LG haar rol als wereldwijd leider in trendsetting en in het creëren van een nieuwe mobiele lifestyle.

Prijs en beschikbaarheid:
De S5100 heeft een adviesprijs van 299 euro, de S5200 een adviesprijs van 345 euro. Beide telefoons zijn beschikbaar vanaf eind november.

Testmogelijkheid:
Vanaf week 47 is het mogelijk deze telefoons te testen. Voor een testexemplaar kunt u contact opnemen via één van de onderstaande mailadressen of telefoonnummers.

Beeldmateriaal:

Klik op onderstaande link om de foto's high-res te downloaden: http://www.online-pr.nl/photos/S5100-gesloten.jpg http://www.online-pr.nl/photos/S5100-open.jpg
http://www.online-pr.nl/photos/S5200-gesloten.jpg http://www.online-pr.nl/photos/S5200-open.jpg

Over LG Electronics
LG Electronics is een van de grootste producenten van electronica en ICT-producten ter wereld met een wereldwijde omzet van ruim 38 miljard euro. 76 Dochterondernemingen in 39 landen bieden werk aan meer dan 66.000 mensen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. Voor meer informatie: http://www.lge.nl



Ingezonden persbericht