Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
8 november 2005
nummer:
41
|                                                                              |
Op dinsdag 8 november 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vaststellen APV 2006
Het college stelde het ontwerpraadsvoorstel en -raadsbesluit betreffende de intrekking van de APV 2001 en de vaststelling van de APV 2006 vast. De aanpassingen komen voort uit de motie 'Versterking APV'. Het college werd opgedragen met een voorstel te komen om de APV 2001 aan te passen en minimaal de onderwerpen die de heer Hoogeveen, voormalig hoofd wijkpolitie, in zijn afscheidsspeech noemde daarbij te betrekken. De commissie Algemene en Bestuurszaken heeft in augustus met het voorstel ingestemd. Het voorstel is uitgewerkt in de ontwerp-APV 2006.

Structuurplan Zuidplas
Het college stelde de conceptbrief waarin de zienswijze op het Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplan staat vast. Ook stelde ze het ontwerp van de tweede partiele herziening van het Streekplan Zuid-Holland Oost, inclusief de bij deze plannen behorende Strategische Milieubeoordeling vast.

Rotterdampas
Het college besloot in principe het gereduceerde tarief van de Rotterdampas voor 65 plussers met een inkomen boven het minimum af te schaffen. Na advies van de commissie Dienstverlening wordt een definitief besluit genomen.

Afrekening Isala Theater 2004 en begroting 2006
Het college stelde onder andere de definitieve afrekening van de subsidie van het Isala Theater ten aanzien van de periode 1 januari 2004 - 31 december 2004 vast op E 665.200,- en in het kader van de aflossing van de achtergestelde lening uit te gaan van een tekort van E 63.192,-. De directie van het Isala Theater wordt nadrukkelijk verzocht om een oplossing aan te dragen voor het verwachte exploitatietekort in 2006 en het negatieve eigen vermogen.

Bomenverordening 2006
Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en -raadsbesluit over de intrekking van de 'Verordening op vellen van houtopstanden' en het vaststellen van de 'Bomenverordening 2006' vastgesteld.
---

Verordening op de warenmarkten
Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en -raadsbesluit over de intrekking van de Verordening op de warenmarkt(en) voor de gemeente Capelle aan den IJssel 2001 en de nieuwe Verordening op e warenmarkt(en) voor de gemeente Capelle aan den IJssel 2006 vastgesteld. Verder is een nieuwe regeling voor de inrichting van de markten voor een ordelijk verloop van de markten en de branche-indeling van de markt op het Stadsplein vastgesteld. De regeling gaat in per 1 januari 2006 en neemt de plaats in van de beleidsregels branchebesluit van 28 november 1997.


---

Bebouwde komgrenzen in het kader van de Boswet
Voor een goede werking van de nog door de raad vast te stellen Boomverordening 2006 is het noodzakelijk om bebouwde komgrenzen vast zoals deze in de Boswet worden bedoeld. Het college stelde het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vast.

Ter inzage legging
Het college heeft besloten het onteigeningsplan Hoofdweg 45 ter inzage te leggen. De onteigening is nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998.

Functiewaardering
Het college besluit met terugwerkende kracht tot 1 september 2005 het echelonmodel leidinggeven in het kader van de functiewaardering en de conversietabel met toepassing van artikel 7 van de Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel vast te stellen.

Protocol Rouwverwerking
Het college besluit in principe tot het vaststellen van het protocol Rouwverwerking en gaat het advies van de ondernemingsraad inwinnen.

Aanvraag monumentenvergunning Plantsoenstraat
De eigenaar van het gemeentelijk monument Plantsoenstraat 1 vroeg een vergunning aan voor diverse werkzaamheden aan het dak van de woning. Het college besloot, met enkele aanvullende bepalingen, de vergunning te verlenen.

Monumentenvergunning Dorpskerk Kerklaan
Er is een vergunning aangevraagd voor het ophalen van de tekst van de gedenksteen boven de hoofdingang van de toren bij de Dorpskerk aan de Kerklaan. De toren is een Rijksmonument. De vergunning wordt verleend onder de voorwaarde dat de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.
---


Gemeente Capelle a/d IJssel