Ingezonden persbericht

Hier volgt een selectie uit onze nieuw verschenen titels; om contact op te nemen met de uitgeverij kunt u http://pers.swpbook.com bezoeken of bellen met Rob van der Poel of Rens van der Burg, Telefoon 020 3307200.

IK HEB OOK WAT TE VERTELLEN
Gespreksvoering met pubers en adolescenten
HET NIEUWSTE BOEK VAN MARTINE DELFOS
Pubers zijn meesters in communicatie, meedogenloos afstraffend als je niet echt in contact met hen treedt. Echt communiceren met pubers is dynamisch en verrijkend, maar je moet wel de juiste houding aannemen en de juiste toon aanslaan. Lees er meer over op: http://www.swpbook.com/656.

LUISTER JE WEL NAAR MIJ?
Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar
10E VOLLEDIG HERZIENE DRUK
Martine Delfos beschrijft hoe een gesprek met vierjarigen, achtjarigen of twaalfjarigen gevoerd kan worden. Moet je praten en spelen tegelijk? Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Hoe zorg je dat het kind een optimale getuige is? Meer informatie op: http://www.swpbook.com/195.

EEN GROEP APART?
Jongerenwerk en etniciteit
Allochtone jongeren maken een steeds groter deel uit van onze samenleving. In de grote steden vormen zij een meerderheid van de cliënten van het jongerenwerk. Na '9/11' en de moord op Theo van Gogh is er in de samenleving extra aandacht voor moslims, in het bijzonder Marokkaanse moslims van de jeugdhulpverlening. Lees er alles over op: http://www.swpbook.com/747.

PILLEN, PRATEN, BEWEGEN
Nut van fysieke activiteiten voor geestelijke gezondheid
Dit boek gaat in op de achtergronden van de bewegingsarmoede die de moderne levenswijze met zich meebrengt, alsook de gevolgen die dit heeft voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Meer informatie is te vinden op http://www.swpbook.com/629.

BIOGRAFISCH LEREN EN WERKEN
Het levensverhaal in kaart brengen
Dit boek biedt een handreiking aan mensen die willen kennismaken met de praktijk van het biografisch leren en werken, en de vaardigheden en technieken willen leren om biografisch onderzoek te kunnen verrichten. Nieuwsgierig? http://www.swpbook.com/686.

DE VELE WEGEN VAN ADOPTIE
A Road Called Adoption
Vertaling van 'A Road Called Adoption', ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Stichting Ambulante Fiom.Meer informatie is te vinden op http://www.swpbook.com/724.

GEWELDDADIGE VIDEOSPELLEN EN AGRESSIE
In de afgelopen decennia zijn kinderen steeds meer videospellen gaan spelen die realistische vormen van geweld bevatten. Over deze ontwikkeling maken ouders, leraren en hulpverleners zich zorgen. Neem een snel een kijkje op http://www.swpbook.com/741.

LEESDOKTER
De bibliotherapeutische invloed van kinderboeken
Sommige kinderen krijgen al op jonge leeftijd te maken met schokkende gebeurtenissen als mishandeling of dood. Wanneer zij moeilijk over deze traumatische ervaringen kunnen praten, zijn verhalen een middel bij uitstek om met hen in gesprek te komen. Lees er meer over op: http://www.swpbook.com/740.

11 Nov. 2005, Utrecht. Manifestatie Jeugdzorg Zo!
Positieve ontwikkelingen in de jeugdzorg te stimuleren: dat is het doel van de grote manifestatie Jeugdzorg Zo! op 11 november aanstaande in de jaarbeurs te Utrecht.

25 Nov. 2005, Zwolle. De Kleuterschool moet terug!
Dit spraakmakende congres omvat voor- en tegenstanders van de terugkeer van de kleuterschool en de organisatoren hopen dat dit congres zal uitgroeien tot een groot landelijk debat.

9 Dec. 2005, Rotterdam. Onderhuids: Somberheid en zelfbeschadiging onder jongeren
De Landelijke Stichting Zelfbeschadiging organiseert in samenwerking met de GGD-Rotterdam en Uitgeverij SWP een congres om zelfbeschadigend gedrag van jongeren (12- 18 jaar) bespreekbaar te maken in het voortgezet onderwijs, jeugdzorg en gezondheidszorg.

Voor meer informatie en aanmeldingen: http://www.logacom.nl/

http://www.swpbook.com Uitgeverij SWP

http://pers.swpbook.com SWP Persvoorlichting

http://www.jeugdzorgzo.nl Manifestatie Jeugdzorg Zo!

http://www.phorza.nl Beroepsorganizatie Phorza

http://www.kleuterschoolterug.nl De Kleuterschool moet terug!