Stichting Bouw Research

woensdag 9 november 2005

Op Vloerenvisie 2005 zullen ontwerpers, constructeurs en bouwers hun ervaringen met u delen.

De afgelopen jaren zijn mede onder invloed van het SEV-programma Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen, nieuwe vloeren ontwikkeld. De meerwaarde van deze vloeren staat over het algemeen niet ter discussie maar in de praktijk verloopt de toepassing van deze vloeren niet altijd optimaal. Aandachtspunten zijn o.a. de afstemming van IFD-vloeren op overige bouwdelen en de coördinatie van de werkvoorbereiding en engineering. Kortom, een goede vloer alleen is niet voldoende; er is meer voor nodig om IFD-vloeren succesvol toe te passen in de uitvoerende bouw. Maar wat? Daarover gaat VloerenVisie 2005. Praktijkdeskundigen delen hun ervaringen Sprekers uit de praktijk van projectontwikkeling, ontwerp en uitvoerende bouw geven hun visie op zowel de huidige praktijk als de toekomstige ontwikkelingen. In de praktijk gerealiseerde projecten vormen het vertrekpunt. De interactieve sessies over nieuwbouw (A) en herbestemming (B) geven de mogelijkheid om actief te participeren en ervaringen uit te wisselen.

Presentatie vernieuwde SEV/SBR publicatie
SEV en SBR hebben gezamenlijk het afgelopen jaar onderzoek laten uitvoeren naar de toepassing van flexibele leidingvloersystemen in de praktijk. Met welke motieven wordt voor IFD-vloeren gekozen en op welke wijze komen de vloeren tegemoet aan de verwachtingen van opdrachtgevers, architecten en bouwbedrijven? Op VloerenVisie 2005 zullen de resultaten worden gepresenteerd. Alle bezoekers ontvangen de vernieuwde publicatie van SEV en SBR 'Variëren met Vloeren' met onder meer een overzicht van de beschikbare leidingvloersystemen.

Vloerennieuws
VloerenVisie brengt de nieuwste ontwikkelingen bij elkaar in één parallelsessie (C). Diverse actuele onderwerpen zoals het Bouwbesluit 2005 en garanties bij samengestelde vloerconstructies komen aan de orde. Kennisprogramma op maat De programma-opzet maakt het mogelijk uw eigen kennisprogramma samen te stellen. Buiten de plenaire inleidingen en de workshops om is er ruimschoots tijd om de informatiemarkt te bezoeken en uw collega's te ontmoeten tijdens het warm buffet.

PROGRAMMA

13.30 - 14.00 Ontvangst op de informatiemarkt met koffie/thee

14.00 - 14.10 Opening en welkom ir. K. Johannes (SBR)

14.10 - 14.35 IFD-Vloeren: Hype of blijvende opgave? C.L.M. Hiddes (Panagro)

14.35 - 15.00 IFD-Vloeren: Voorwaarde voor innovatie in de bouw? ir. J. Pesman (CEPEZED)

15.00 - 15.15 De zaal aan het woord - o.l.v. ir. J.H. Vos (SEV-Realisatie) en ing. R. Lutke Schipholt (Bouwen met Staal)

15.15 - 15.45 Pauze en bezoek informatiemarkt

15.45 - 16.45 Parallelsessies deel 1

16.45 - 18.00 Buffet en bezoek informatiemarkt

18.00 - 19.00 Parallelsessies deel 2

19.00 - 19.15 Kort verslag parallelsessies

19.15 - 19.35 IFD-Vloeren: Ervaringen van opdrachtgevers, ontwerpers en bouwbedrijven ir. A. Harsta (Aldus Bouwinnovatie)

19.35 - 19.45 Overhandiging van de vernieuwde SBR/SEV-publicatie 'Variëren met vloeren'

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door de PDF van de uitnodiging te downloaden en ingevuld terug te faxen. Na aanmelding ontvangt u een deelnamebevestiging, een routebeschrijving en een factuur.

Meer informatie
Voor meer informatie over het congres kunt u contact opnemen met Marieke Olsthoorn (SBR), telefoon 010-206 59 59 of e-mail: marieke@sbr.nl.