Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


De Verborgen Stad

Open dag Amsterdamse broedplaatsen op zaterdag 19 november. Bewoners van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer kunnen die dag een kijkje nemen in De 1800 Roeden aan de Joris van den Berghweg 101-111.

Op zaterdag 19 november opent tussen 11.00 en 18.00 uur een groot aantal Amsterdamse broed- en vrijplaatsen (culturele bedrijfsverzamelgebouwen) zijn deuren voor het publiek.

Op de Open dag kunnen belangstellenden op verschillende plekken in Amsterdam kennis maken met kunstenaars, ambachtslieden en ondernemers. Tevens kan men kennis maken met kunst en alternatieve vormen van wonen en werken.
Bezoekers kunnen er de sfeer proeven van (sub)cultuur als basis voor (creatieve) ontwikkeling. Amsterdam laat hiermee zijn verborgen kant zien.

Centrale locatie
Op de centrale locatie, broedplaats Plantage Doklaan 8-12, is er tussen 11.00 en 18.00 uur een overzichtstentoonstelling van presentaties uit diverse broedplaatsen geïnspireerd op het thema 'De Verborgen Stad'. Daarnaast worden door verschillende broedplaatsen podiumpresentaties gegeven en worden verschillende korte, informatieve films vertoond.

Tot slot is er een informatiepunt ingericht waar de bezoekers meer te weten kunnen komen over de broedplaatsen in de verschillende wijken en wat daar te doen is.

Ter afsluiting van de Open dag is er `s avonds een feest van 20.30 uur tot 02.00 uur met de band `Bernie's Lounge' en een deejay. De entree voor het feest bedraagt 2,50 euro. Voor de bezoekers is op de verschillende locaties een gratis programmafolder verkrijgbaar.

Het Netwerk
'De Verborgen Stad' is na de lancering van de website in het voorjaar van 2005, het tweede grote evenement dat door Stichting Netwerk Broedplaatsen Amsterdam wordt georganiseerd. Deze onafhankelijke stichting is begin 2005 opgericht voor en door mensen uit verschillende broedplaatsen met als doel de uitwisseling en samenwerking tussen broedplaatsen / atelierpanden / vrijplaatsen te stimuleren.

Het netwerk ziet de broedplaatsen als de creatieve humuslaag die nodig is voor vernieuwing en versterking van het culturele klimaat en de uitstraling van de stad. Daarnaast draagt een `rijke' creatieve humuslaag bij aan de economische vitaliteit en aan een grotere sociale cohesie in de wijk.
Met de Open dag wil het netwerk deze bijdrage van de broedplaatsen tonen aan een breed publiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuursleden van Stichting Netwerk Broedplaatsen Amsterdam:
Irene Kunst, 020-6721781, e-mail: irenekunst@hetnet.nl Jan van Muiden, 020-6275015, e-mail: info@1800roeden.nl Johan Wobbes, 020-6257677, e-mail: johan@wobbes.com

Link(s):
1800 Roeden
Het Broednet